Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Videokonference par LZIKIS apmācībām

7. jūlijā Pašvaldību savienībā notika LPS un Zemkopības ministrijas organizētās tiešsaistes apmācības par LZIKIS – Latvijas zivsaimniecības integrētās kontroles un informācijas sistēmas – lietošanu.

Videotiešraidē skatītāji un klausītāji varēja vērot demonstrāciju, ko sniedza LZIKIS projekta vadītājs Zemkopības ministrijas Administratīvā departamenta Informācijas tehnoloģiju nodaļas referents Edijs Volkovičs. Viņš pastāstīja, kā pašvaldībām izsniegt licences piekrastes zvejai, iekšējo ūdeņu licences publiskajos ūdeņos un iekšējo ūdeņu licences privātajos ūdeņos.

1. jūlijā stājās spēkā pirms trim mēnešiem (7. aprīlī) valdībā apstiprinātie Zemkopības ministrijas sagatavotie grozījumi Ministru kabineta (MK) trīs noteikumos: “Grozījumi Ministru kabineta 2007. gada 2. maija noteikumos nr. 295 “Noteikumi par rūpniecisko zveju iekšējos ūdeņos””, “Grozījumi Ministru kabineta 2007. gada 2. maija noteikumos nr. 296 “Noteikumi par rūpniecisko zveju teritoriālajos ūdeņos un ekonomiskās zonas ūdeņos”” un “Grozījumi Ministru kabineta 2016. gada 13. decembra noteikumos nr. 790 “Noteikumi par zvejas tiesību izmantošanu privātajos ūdeņos”” un grozījumi Zvejniecības likumā. Atbilstoši šiem grozījumiem turpmāk zvejas atļaujas (licences) un žurnālus zvejai iekšējos un Baltijas jūras un Rīgas līča piekrastes ūdeņos izsniegs pavaldības (līdz šim to darīja Valsts vides dienests). Tāpat grozījumos noteikta kārtība, kādā zvejas dati jāievada elektroniski LZIKIS.

Videoieraksts pieejams LPS vietnes www.lps.lv sadaļā “Tiešraides, videoarhīvs – Videoarhīvs” vai sekojot šai saitei.

Gunta Klismeta,

LPS Komunikācijas nodaļas redaktore