Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Seminārs “Saimniekosim gudri pašvaldību mežos un parkos!” RĒZEKNES NOVADĀ

9. oktobrī Rēzeknes novada Ozolaines pagastā notika jau trešais LPS organizētais seminārs pašvaldību speciālistiem “Saimniekosim gudri pašvaldību mežos un parkos!”.

Semināra dalībnieki satikās Maltas vidusskolas struktūrvienībā “Liepu pamatskola” Laizānos, kur semināru atklāja Rēzeknes novada domes priekšsēdētājs Monvīds Švarcs. Mājinieku vēstījumu par darbiem Rēzeknes novada mežos un parkos sniedza vides dizainere, dārzniece Daina Zvejsalniece. Sabraukušajiem darbīgajiem ciemiņiem bija iespēja ne tikai apskatīt Laizānu muižas parku un pārliecināties, ko pašvaldība dara, lai tas kļūtu aizvien pievilcīgāks, bet arī pašiem piedalīties stādīšanas darbos.

Seminārā par muižu dārziem un mūsdienu tendencēm pastāstīja Dabas aizsardzības pārvaldes ģenerāldirektors Andrejs Svilāns. Savukārt AS “Latvijas valsts meži” Ziemeļlatgales meža apsaimniekošanas plānošanas vadītājs Dainis Rudzīts pievērsās meža apsaimniekošanas jautājumiem. Saistoša un noderīga bija Daugavpils Universitātes zinātņu prorektora, Dr. biol., prof. Arvīda Barševska lekcija par parku apsaimniekošanu un bioloģisko daudzveidību.

Šo un pārējo semināru videoierakstus var noskatīties LPS YouTube kontā atskaņošanas sarakstā "2020. gada semināru cikls “Saimniekosim gudri pašvaldību mežos un parkos"" vai klišķinot šeit.

Ciklā vēl tiks organizēti divi reģionālie semināri: Mazsalacas novadā (Skaņākalna parks, pašvaldību meža apsaimniekošana, aizsargjoslas mežā un dabas vērtības senajos parkos, muižu parki Meža kadastrā) un Siguldā (Saules parks un mežaparka apbūve, zaļie risinājumi blīvajās apbūves teritorijās).

Sniedze Sproģe un Sandra Bērziņa,

LPS padomnieces

 

Rēzeknes novada pašvaldības relīze šeit; video šeit; audio šeit.

Muižu dārzi un mūsdienu tendences
Meža nozare un LVM pieredze meža apsaimniekošanā