Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Paziņoti konkursa “Labākais darbā ar jaunatni 2020” laureāti

28. decembrī tiešsaistes ceremonijā tika sumināti Izglītības un zinātnes ministrijas konkursa “Labākais darbā ar jaunatni 2020” laureāti. Visiem uzvarētājiem tiks nogādāta īpaša balva – supervaronis, kas apliecina laureātu drosmi un profesionalitāti darbā ar jaunatni un jauniešu dzīves kvalitātes uzlabošanā Latvijā.

Apbalvošanas ceremonijas atklāšanas uzrunā Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdis Gints Kaminskis uzsvēra, ka šis gads jaunatnes jomā ir bijis gan notikumiem bagāts, gan arī liels izaicinājums mums visiem. Jaunatnes darbā iesaistītie cilvēki ir veiksmīgi atraduši veidus, kā turpināt sadarbību ar jauniešiem, neraugoties uz ierobežojumiem. Tieši šajā laikā pašvaldībās redzam, ka darbs ar jaunatni ir vēl vairāk pieradījis savu nozīmīgumu. Jauniešiem ir bijušas ļoti ierobežotas iespējas doties kopā ar vienaudžiem socializēties un lietderīgi pavadīt brīvo laiku ārpus skolas, kas brīžiem notika klātienē, brīžiem attālināti.

Bija nepieciešams arī lielāks speciālistu emocionālais atbalsts jauniešiem, un jaunatnes darbinieki pašvaldībās to ir ļoti aktīvi snieguši. Šogad LPS sadarbībā ar Jaunatnes starptautisko aģentūru uzsākusi darbu pie Jaunatnes darbinieku apvienības izveides, lai jaunatnes darbinieki kopīgiem spēkiem varētu tikt sadzirdēti un viņu darbs tiktu novērtēts.

Konkursa “Labākais darbā ar jaunatni 2020” laureāti:

* Nominācijā “Labākais starts” darbā ar jaunatni uzvarējusi Kandavas Multifunkcionālā jaunatnes iniciatīvu centra “Nagla” jaunatnes darbiniece Laura Kristīne Anšance.

* Nominācijā “Straujākais lēciens” darbā ar jaunatni pašvaldību kategorijā uzvarējusi Krustpils novada pašvaldība, bet jaunatnes organizāciju, biedrību un nodibinājumu, kas veic darbu ar jaunatni, kategorijā uzvarējusi biedrība “Attīstības platforma YOU+”.

* Nominācijā “Līdzdalības stiprinātājs” pašvaldību kategorijā uzvarējusi Jūrmalas pilsētas pašvaldība, bet jaunatnes organizāciju, biedrību un nodibinājumu, kas veic darbu ar jaunatni, kategorijā – biedrība “Latvijas Skautu un gaidu centrālā organizācija”, kas veic darbu ar jaunatni nacionālā līmenī, un biedrība “Jauniešu organizācija Nītaureņi, kas veic darbu ar jaunatni vietējā līmenī.

* Nominācijā “Iedvesmas dzirksts”, kurā tika izvirzītas pašvaldību, pašvaldības iestāžu, jaunatnes organizāciju, biedrību un nodibinājumu darbā ar jaunatni iesaistītās personas, tika suminātas trīs laureātes – Jūrmalas Jaunatnes iniciatīvu centra jaunatnes darbiniece, jauniešu organizācijas “Radošo efektu darbnīca” Valdes locekle Laura Lazdāne, Rīgas pilsētas pašvaldības jaunatnes darbiniece Brigita Medne un Alūksnes Bērnu un jauniešu centra jaunatnes lietu speciāliste Una Tomiņa.

* Nominācijā “Veiksmīgākais projekts” laurus plūca biedrības “Kandavas novada jauniešiem” projekts “Sāc ar sevi!”, bet nominācijā “Drosmīgākais projekts”, kas vērsts uz jauniešu ar ierobežotām iespējām iesaisti un līdzdalības stiprināšanu, uzvarējis nodibinājuma “Palīdzēsim.lv” projekts “CODE”.

* Nominācijā “Jauniešiem draudzīga vide” sacentās Latvijas aktīvākie jauniešu centri. Nominācijas laureāts ir Kandavas multifunkcionālais jaunatnes iniciatīvu centrs “Nagla”.

* Uzvarētājs nominācijā "Pašvaldība jaunietim" tika noteikts ar interneta balsojumu. Visvairāk balsu ieguva Rēzeknes pilsētas pašvaldība.

Konkursu “Labākais darbā ar jaunatni 2020” organizēja Izglītības un zinātnes ministrija sadarbībā ar Jaunatnes starptautisko programmu aģentūru, Latvijas Pašvaldību savienību un Latvijas Jaunatnes padomi. Apbalvošanas ceremonija notika tiešsaistē, platformā Zoom, kur bija aicināti konkursa laureāti, taču ikvienam bija iespējams skatīties apbalvošanas ceremonijas tiešraidi. Kopumā ceremonijā tika sveikti 12 laureāti no visas Latvijas.

Apbalvošanas ceremonijas ierakstu var noskatīties šeit.

Izglītības un zinātnes ministrija

Zane Zvaigzne,

LPS jaunatnes lietu speciāliste