Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Pašvaldību vadītāji un Vakcinēšanas birojs vienojas par turpmāko sadarbību un iesaisti vakcinēšanas procesā

18. februārī pašvaldību vadītāji tikās ar veselības ministru Danielu Pavļutu un Vakcinācijas biroja vadītāju Evu Juhņēviču un pārrunāja vakcinēšanos pret Covid-19 un tās koordinēšanu. Puses vienojās par regulārām iknedēļas sanāksmēm, lai nodrošinātu savlaicīgu, skaidru informāciju un sekmīgu sadarbību visā vakcinēšanas gaitā.

Vakcinācijas biroja vadītāja informēja par pašreizējo situāciju un vakcinācijas norisi medicīnas darbiniekiem un sociālās aprūpes centru darbiniekiem un iemītniekiem. Nākamajā nedēļā tiks uzsākta vakcinācijas trešā fāze, kurā vakcinēs seniorus vecumā virs 70 gadiem. Tajā iesaistīsies un to nodrošinās ģimenes ārsti, pašlaik tam gatavojas 504 ārstu praksēs. Ģimenes ārsti apzinās pacientus, veidos sarakstus un saziņu ar iedzīvotājiem.

Ministrs un birojs aicina pašvaldības sniegt atbalstu ģimenes ārstiem transporta nodrošināšanā, ja nepieciešams pārvadāt pacientus vai nodrošināt nokļūšanu pie iedzīvotājiem, kā arī ambulatoro kabinetu ierīkošanā. Savukārt tie pacienti, kurus pret Covid-19 nevakcinēs ģimenes ārsts, ir aicināti pieteikties tuvākajā ārstniecības iestādē, Vakcinācijas birojā vai tīmekļvietnē manavakcina.lv vai zvanīt pa tālruni 8989.

Pašvaldību vadītāji pauda gatavību aktīvi iesaistīties vakcinēšanas procesā un sniegt atbalstu, kāds Vakcinēšanas birojam un procesā iesaistītajiem būs nepieciešams. Jau šobrīd daudzās pašvaldībās iesaistās sociālie dienesti, tiek piedāvātas atbilstošas telpas, transports. Visvairāk jautājumu pašvaldībām ir par vakcinējamo iedzīvotāju rindu veidošanas un koordinēšanas nosacījumiem, kā arī par to iedzīvotāju koordinēšanu, kurus nevakcinēs ģimenes ārsts. E. Juhņēviča apliecināja, ka no pašvaldību puses pašlaik ir vajadzīga informācija par iedzīvotājiem vecumā virs 70 gadiem, savukārt rindu un vakcinēšanu nodrošinās pats Vakcinācijas birojs.

Tāpat puses diskutēja par monitorēšanas iespējām sociālās aprūpes centros, lai nodrošinātu savlaicīgu un skaidru informāciju par vakcinētajiem darbiniekiem un iemītniekiem. Vakcinācijas birojs pauda gatavību iesaistīties un sniegt atbalstu pašvaldībām problēmjautājumu risināšanā un šķēršļu novēršanā.

Puses vienojās arī par komunikāciju un informācijas nodrošināšanu iedzīvotājiem un sociālās aprūpes centriem, lai maksimāli sniegtu visu nepieciešamo informāciju un rosinātu uzticēties vakcinācijai.

Visbeidzot, pašvaldību vadītāji un Vakcinācijas biroja vadība vienojās par regulārām sanāksmēm dažādu jautājumu pārrunāšanai, un jau nākamnedēļ plānota nākamā saruna.

Liene Užule,

LPS Komunikācijas nodaļas vadītāja,

padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos

Senioru 70 + vakcinācija