Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS pievienojas sadarbības memorandam “Dators ikvienam bērnam”

Foto: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

 

14. maijā Rīgas pilī notika sadarbības memoranda “Dators ikvienam bērnam” svinīgā parakstīšana.

Memorandu parakstīja Valsts prezidents Egils Levits, izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs, finanšu ministrs Jānis Reirs, Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas vadītājs Arvils Ašeradens un Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdis Gints Kaminskis.

Memoranda dalībnieki vienojas kopīgi strādāt, lai ikvienam bērnam un skolotājam zināšanu un prasmju apguvei iespējami īsā laikā nodrošinātu atbilstošu tehnisko mācību līdzekli – datoru. Sadarbības memorands paredz līdz 2025. gadam sarūpēt datoru katram skolēnam un skolotājam un datoru nodrošināšanai veidot Datoru bibliotēku ikvienā Latvijas valsts un pašvaldību skolā.

Šīs iniciatīvas autore ir Valsts prezidenta padomniece informatīvās telpas un digitālās politikas jautājumos Ieva Ilvesa.

Memorandam aicinātas pievienoties IKT nozari pārstāvošas organizācijas un uzņēmumi, kas gatavi uzņemties īstenot kādu iniciatīvas komponentu vai sniegt citādu atbalstu mērķa sasniegšanai.

Memorandu skatiet zemāk!

Svinīgais pasākums tika translēts tiešraidē, un tā videoieraksts pieejams šeit.

Sadarbības memorands "Dators ikvienam bērnam"