Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS sarunas ar Izglītības un zinātnes ministriju

Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) un Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) ikgadējās sarunas notika 14. maijā, un tās vadīja izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska un LPS priekšsēdis Gints Kaminskis.

Sarunas tika translētas tiešraidē, un videoieraksts pieejams LPS vietnes www.lps.lv sadaļā “Tiešraides, videoarhīvs – Tiešraide” vai šeit.

Sarunu darba kārtībā bija jautājumi par pedagogu darba samaksas modeli – pirmsskolas un vispārīgās izglītības jomā plānotajām pārmaiņām 2021./2022. mācību gadā un vidējā termiņā, par skolu tīkla optimizācijas vadlīnijām un par netiešajām izmaksām izglītības iestāžu līmenī un veiktās analīzes rezultātu apskatu par pašvaldību finansējuma izmaksām uz vienu izglītojamo.

IZM pārstāvji sniedza prezentācijas gan par plānotajām pārmaiņām nākamajā mācību gadā un vidējā termiņā, gan izmaksām, gan pašvaldību lomu izglītības kvalitātes nodrošināšanā. Prezentācijas atradīsit zemāk.

Sarunās nebija nesaskaņoto viedokļu.

LPS akcentēja jautājumu par pirmsskolas izglītības iestādēm, kopumā atbalstot pedagogu darba samaksas jauno modeli.

LPS vērš uzmanību, ka Artūra Krišjāņa Kariņa valdības rīcības plāns (VRP) paredz pirmsskolas pedagogu atalgojuma pakāpenisku finansēšanu no valsts budžeta.

VRP 97.1. punkts paredz darbības rezultātu “2) Sagatavoti priekšlikumi prioritārajam pasākumam un normatīvā regulējuma izmaiņām, lai pakāpeniski ieviestu atlīdzības finansēšanu no valsts budžeta visiem pirmsskolas pedagogiem”, izpildes termiņš – 2022. gada 30. oktobris.

VRP 127.1. punkts paredz darbības rezultātu “2) Sagatavots piedāvājums pakāpeniskai pārejai uz pirmsskolas pedagogu atalgojuma finansēšanu no valsts budžeta administratīvi teritoriālās reformas (ATR) virzības ietvaros”, izpildes termiņš – 2022. gada 30. oktobris.

Normatīvie akti par administratīvi teritoriālo reformu ir pieņemti, un valdībai ir jānodrošina attiecīgo plāna punktu izpilde.

Ināra Dundure,

LPS padomniece izglītības un kultūras jautājumos

IZM prezentācija par darba grupas paveikto
IZM prezentācija par izmaksām un atbildes uz iebildumiem
Pašvaldību loma izglītības kvalitātes nodrošināšanā