Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS paraksta memorandu par publisko iepirkumu sistēmas pilnveidošanu

Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) kopā ar vēl 15 organizācijām un uzņēmumiem parakstījusi memorandu par publisko iepirkumu sistēmas pilnveidošanu, kas nodrošina godīgas konkurences apstākļus un taisnīgas iespējas ikvienam komersantam.

Iniciatīva par publiskās iepirkumu sistēmas pilnveidošanu sākta, ņemot vērā paredzētās izmaiņas Publisko iepirkumu likumā, kuras tikai vēl vairāk apgrūtinās un paildzinās iepirkuma procesu, radot neskaidrības un interpretācijas iespējas.

Līdz šim likumprojekta izstrādes un virzības laikā nepamatoti nav ņemti vērā ne sociālo un sadarbības partneru, ne nozaru asociāciju paustie apsvērumi par likumprojektā ietverto izmaiņu ietekmi uz publisko iepirkumu nozari.

LTRK valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš norāda: “Ir jāizveido efektīva un ilgtspējīga publisko iepirkumu sistēma, kas veicinās godīgu konkurenci komersantu starpā, kuri godprātīgi izpildījuši savas saistības pret valsti. Plānotās izmaiņas ievērojami apgrūtinās gan pasūtītājus, gan piegādātājus, tajā skaitā palielinot administratīvo slogu, kas ir īpaši būtiski turpmākajos gados, kad svarīgi, lai tiek veicināta ekonomiskā aktivitāte un valsts ātrāk atkopjas no krīzes.”

LDDK ģenerāldirektore Līga Meņģelsone uzsver: “Sakārtota un pārredzama publisko iepirkumu sistēma ir vajadzība, par kuru runājam jau ļoti ilgu laiku. Tādēļ, ieviešot jaunas normas regulējumā, būtiski, lai tās sniegtu uzlabojumus, nevis, tieši pretēji, procesu visām iesaistītajām pusēm padarītu vēl sarežģītāku. Ar šo memorandu apņemamies turpināt uzņēmumu, nozaru un reģionu līmenī sadarboties, lai rastu saprātīgus risinājumus publisko iepirkumu pasūtītājiem un pretendentiem.”

Memorandu parakstījušas 16 organizācijas un uzņēmumi: Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK), Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK), Latvijas Pašvaldību savienība (LPS), Latvijas Būvuzņēmēju partnerība, Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija (LIKTA), Latvijas Lielo pilsētu asociācija (LLPA), autopārvadātāju asociācija “Latvijas Auto”, Latvijas Autoinženieru asociācija (LAIA), Latvijas Republikas Grāmatvežu asociācija (LRGA), Latvijas Tirgotāju asociācija (LTA), Latvijas Zvērinātu revidentu asociācija (LZRA), Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācija (LPUF), Drošības nozares kompāniju asociācija (DNKA), SIA “Golin Riga”, AS “Latvijas valsts meži” un AS BAO.