Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS priekšsēdis: finansējuma sadale pašvaldībām ir jāorganizē caurredzami un godīgi

Finansējuma sadalei pašvaldībās ir jānotiek caurredzami, neatkarīgi no tā, kādai jomai līdzekļi ir paredzēti un kāds ir finansējuma avots. Tā ir joma, kur ikvienam ir iespēja sekot līdzi, ceturtdien, 17. jūnijā, tikšanās reizē ar labklājības ministru Gati Eglīti vienisprātis bija Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) priekšsēdis Gints Kaminskis.

Labklājības ministrs bija uzaicinājis LPS pārstāvjus uz tikšanos, lai kliedētu LPS paustās bažas par iespējamu politisko interešu dominēšanu jautājumos, kas saistīti ar finanšu plūsmu pašvaldībām. Tikšanās reizē pārrunāti arī turpmākie sadarbības virzieni un aktuāli risināmie jautājumi labklājības jomā.

LPS priekšsēdis Gints Kaminskis: "No labklājības ministra saņēmu apliecinājumu, ka līdzekļu sadale pašvaldībām notiks godīgi un caurredzami, neņemot par pamatu konkrētas politiskās intereses, un šim jautājumam tiks pievērsta pastiprināta uzmanība. Ikvienam sabiedrības loceklim un arī medijiem ir jāseko līdzi tam, kādi finanšu instrumentu apguves konkursi tiek izsludināti un kas tajos piedalās, un gadījumos, ja ir aizdomas par negodprātīgu rīcību, ir jāceļ trauksme."

Iepazīšanās vizītes laikā LPS priekšsēdis ar labklājības ministru pārrunāja aktuālos jautājumus labklājības jomā, tajā skaitā finansējuma nepieciešamību, lai sociālās aprūpes centru iemītniekiem nodrošinātu ģimenes ārsta pakalpojumu pieejamību, kā arī uzlabotu šo centru infrastruktūru. Tāpat kopīgi tiks meklēti risinājumi vienotam sociālo pakalpojumu grozam visās pašvaldībās pēc administratīvi teritoriālās reformas. Viens no izaicinājumiem šajā jomā būs atšķirīgo pakalpojumu salāgošana un vienošanās par konkrētu pakalpojumu un palīdzības līmeni, kas pašvaldībām līdz to apvienošanai ir bijis atšķirīgs.

“Ļoti svarīgi, lai tas virziens, kādā mēs strādājam ar Labklājības ministriju, nemainās un šādu pozīciju kopīgi uzturam arī turpmāk. Ja esam vienoti šajos jautājumos, tad mēs esam spēcīgāki,” tikšanās reizē pauda G. Kaminskis.

Pārrunājot Labklājības ministrijas līdz šim paveikto, LPS vadība atzinīgi novērtēja sagatavotās vadlīnijas vienlīdzīgu sociālo pakalpojumu nodrošināšanai pašvaldībās, kā arī nepieciešamību sakārtot integrēto veselības aprūpes jomu.