Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Septembrī vēlēs Latvijas Piekrastes pašvaldību apvienības Valdi

Latvijas Piekrastes pašvaldību apvienība (LPPA) 5. augustā notikušajā Valdes sēdē vienojusies par Latvijas piekrastes pašvaldību vadītāju sanāksmes organizēšanu, kurā paredzēts vēlēt organizācijas Valdi un Valdes priekšsēdētāju.

Sanāksmē Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) padomniece vides aizsardzības jautājumos Sandra Bērziņa Valdes locekļus informēja par plānoto grozījumu virzību Aizsargjoslas likumā saistībā ar krasta kāpu aizsargjoslas noteikšanu. Tā kā krasta kāpu aizsargjoslas noteikšanas kontekstā strīdus jautājums ir īpaši aizsargājamo biotopu vai Eiropas Savienības nozīmes biotopu iekļaušana šajā aizsargjoslā, ir būtiski, lai pirms normas pieņemšanas Ministru kabinetā būtu apstiprināts informatīvais ziņojums par biotopu kartēšanas rezultātiem Latvijā, kas ietvers analīzi par šo biotopu kvalitāti, priekšlikumus turpmākajai rīcībai un tās sociāli ekonomisko ietekmi. Tāpat ļoti būtiski ir formulēt pašvaldību kopīgo viedokli, tādēļ laikā, kad administratīvi teritoriālās reformas rezultātā veidojas jaunās pašvaldības, LPS lūdza Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisiju atlikt šī jautājuma izskatīšanu, kas tika ņemts vērā.

Tāpat Valdei sniegta informācija par Latvijas Vides aizsardzības fonda finansētā nacionālās nozīmes projekta “Piekrastes aizsargjoslas praktisko aktivitāšu realizēšana” gaitu. Šajā gadā vairākām pašvaldībām rodas grūtības ar projektā paredzēto darbību savlaicīgu veikšanu, jo Covid-19 pandēmijas ietekmē nav iespējams būvdarbus pabeigt iepriekš plānotajos termiņos būvmateriālu piegāžu kavēšanās dēļ. Tas var radīt sarežģījumus ar kopējo projekta īstenošanas pabeigšanu. LPPA Valde atkārtoti pauda viedokli, ka finansējums piekrastes apsaimniekošanai ir jāiekļauj pašvaldību pamatbudžetā vai jāsaņem kā mērķdotācija no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas.

S. Bērziņa vērsa uzmanību, ka LPS priekšsēdis Gints Kaminskis jautājumu par finansējumu jūras piekrastes joslas apsaimniekošanai aktualizēs sarunās ar finanšu ministru Jāni Reiru, lai tālāk par to diskutētu sarunās ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju par nākamā gada budžetu.

Gatavojoties ikgadējam LPS kongresam, Valde izskatīja LPS statūtu grozījumus, kas paredz LPS Valdē ievēlēt Piekrastes pašvaldību apvienības pārstāvi ar balss tiesībām. LPPA Valdes locekļi atbalsta šādus LPS statūtu grozījumus.

Sandra Bērziņa,

LPS padomniece vides aizsardzības jautājumos