Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS Izglītības un kultūras komiteju turpmāk vadīs Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja

9. augustā ievēlēta Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) Izglītības un kultūras komitejas vadība – par vadītāju ievēlēta Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa.

Šī bija pirmā komitejas sēde pēc jūnijā notikušajām pašvaldību vēlēšanām, kā arī pirmā klātienes-attālinātā sēde Covid-19 pandēmijas apstākļos.

Uzrunājot sēdes dalībniekus, LPS priekšsēdis Gints Kaminskis aicināja komitejas locekļus strādāt kopā, jo izglītības joma ir viena no svarīgākajām ikvienā pašvaldībā un komitejas darbā ir būtiski dzirdēt ne tikai darbinieku, bet arī politiķu viedokli. “Tuvojas 1. septembris, un ļoti svarīgi, lai bērni varētu mācīties klātienē un mācīties drošās skolās – tas ir atkarīgs no mums pašiem,” uzsvēra G. Kaminskis.

Organizējot dalīto balsojumu – klātienē un attālināti, par komitejas vadītāju ar balsu vairākumu ievēlēta Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa, bet par viņas vietniekiem – no valstspilsētām Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētāja vietniece Rita Vectirāne un no novadiem Cēsu novada domes priekšsēdētāja vietnieks Atis Egliņš-Eglītis.

Aktuālākais izglītības jomas jautājums komitejas sēdē bija mācību organizēšana Covid-19 pandēmijas apstākļos. LPS padomniece izglītības un kultūras jautājumos Ināra Dundure informēja par aktualitātēm saistībā ar epidemioloģiskās drošības pasākumiem jaunajā mācību gadā, lai mācības izglītības iestādēs notiktu pēc iespējas klātienē. Sagaida, ka pašvaldības līdzdarbosies droša mācību procesa nodrošināšanā.

Komitejas sēdē piedalījās arī izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece, kura pašvaldību pārstāvjus iepazīstināja ar aktualitātēm vispārējās izglītības jomā 2021./2022. mācību gadā.

Ministre informēja, ka mācību procesa nodrošināšana Covid-19 apstākļos balstīsies uz trim principiem: droša skola, elastīgs mācību process un direktora/dibinātāja atbildība un patstāvība.

Saistībā ar vakcinācijas procesu A. Muižniece sēdes dalībniekus informēja, ka uz 9. augustu izglītības iestādēs vakcinēti kopumā 64% strādājošo: skolās – 65%, pirmsskolās – 53%, augstskolās – 81% strādājošo.

Komitejas sēdē tika pārrunātas arī citas ar izglītības jomu saistītās aktualitātes, tostarp pedagogu atalgojums, administratīvā sloga mazināšana, skolu direktoru novērtēšana, kā arī skolu pašvērtēšana un akreditēšana.

Uz nākamo komitejas sēdi plānots aicināt kultūras ministru Nauri Puntuli, lai pārrunātu aktuālos jautājumus kultūras nozarē.

Ella Pētermane,

LPS padomniece komunikācijas jautājumos