Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Notiks tiešsaistes seminārs par izglītības iestāžu izglītojamo un darbinieku testēšanas algoritma maiņu

Pašvaldības un izglītības iestādes uzdod daudz jautājumu saistībā ar skolēnu un skolu darbinieku testēšanu, pedagogu un skolēnu atgriešanos mācību procesā pēc karantīnas. Lai viestu skaidrību testēšanas algoritma maiņā un atbildētu uz jautājumiem, Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) sadarbībā ar Veselības ministriju un Izglītības un zinātnes ministriju 20. septembrī rīko videokonferenci-semināru “Par izglītības iestāžu izglītojamo un darbinieku testēšanas algoritma maiņu un grozījumiem Ministru kabineta 2020. gada 9. jūnija noteikumos nr. 360 “Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai””.

Darba kārtība:

Par epidemioloģisko situāciju valstī
Jurijs Perevoščikovs, Slimību profilakses un kontroles centra Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors

Par testēšanas algoritma maiņu, nosacījumiem un sadarbību ar laboratorijām
Sanita Janka, Veselības ministrijas Ārstniecības kvalitātes nodaļas vadītāja
Alla Nogotkova, Veselības inspekcijas Plānošanas, analīzes un projektu vadības nodaļas vadītāja
Uldis Berķis, Izglītības un zinātnes ministrijas Augstākās izglītības, zinātnes un inovāciju departamenta nozares eksperts.
Laboratoriju pārstāvji:
•    MFD laboratorija;
•    Centrālā laboratorija;
•    E. Gulbja laboratorija;
•    BIOR.

Par izglītības iestāžu rīcību, ja iestādē ir reģistrēts Covid-19 gadījums, un nosacījumi, kā pedagogiem un izglītojamajiem atgriesties mācību procesā
Sanita Janka, Veselības ministrijas Ārstniecības kvalitātes nodaļas vadītāja
Jana Feldmane, Veselības ministrijas Vides veselības nodaļas vadītāja
Rita Korotinska, Slimību profilakses un kontroles centra Infekcijas slimību uzraudzības un imunizācijas nodaļas vecākā epidemioloģe

Par grozījumiem Ministru kabineta 2020. gada 9. jūnija noteikumos nr. 360 “Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai”
Edgars Severs, Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāra vietnieks
Daiga Dambīte, Izglītības un zinātnes ministrijas Juridiskā un nekustamo īpašumu departamenta direktore vietniece

Pasākumu varēs vērot tiešraidē LPS vietnē, sadālā "Tiešraides videoarhīvs", vai ŠEIT.

Dalībniekiem būs iespēja uzdot jautājumus, sūtot tos uz e-pasta adresi tiesraide@lps.lv vai izmantojot MS Teams platformu.