Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Noslēguma seminārs projektam "Saimniekosim savā mežā videi draudzīgi"

Trešdien, 27.oktobrī, norisināsies noslēguma seminārs Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) īstenotajam projektam "Saimniekosim savā mežā videi draudzīgi", kur visu šo rudeni notika izbraukuma semināri uz dažādiem Latvijas reģioniem, lai dalītos pieredzē par labākajiem mežu apsaimniekošanas piemēriem un veidotu izpratni par dabas daudzveidību un ilgtspējīgu mežu apsaimniekošanu.

Sadarbībā ar Meža attīstības fondu un VAS “Latvijas valsts meži” tika organizēti pieci izbraukuma semināri  - izglītojošie pasākumi. Tie bija kā diskusijas dabā, lai apmainītos  ar dažādu pieredzi un veicināt kopīgu izpratni par dabas daudzveidību, ilgtspējīgu apsaimniekošanu un iespējām apsaimniekot mežu, sabalansējot sociālās, ekonomiskās, vides funkcijas.

Noslēguma seminārā, kas notiks attālināti, MS Teams platformā, plānots diskutēt, kā vislabāk apsaimniekot pašvaldības mežu.

 

Semināra darba kārtība:

  1. Mežs pašvaldību īpašumā un valdījumā. Inventarizāciju nozīme.

 VMD Meža resursu pārvaldības departamenta direktora vietnieks- Mežsaimniecības daļas vadītājs Normunds Knēts.

  1. Kā gudrāk izvēlēties meža apsaimniekošanas veidu pašvaldību mežā? Kā saimniekot pilsētas un piepilsētas mežā? Meža atjaunošana. Plantāciju  meži kā saimniekošanas veids starpgabalos.

 Latvijas Valsts mežzinātnes institūta "Silava" direktors Jurģis Jansons

  1. Diskusija.

Pieslēgties diskusijai var šeit: Click here to join the meeting