Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Seminārā pārrunā aktualitātes iekšējo ūdeņu apsaimniekošanas jomā

Lai pārrunātu aktuālos jautājumus par iekšējo ūdeņu apsaimniekošanu, Latvijas Pašvaldību savienība 21.janvārī sadarbībā ar Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centru (LLKC) organizēja tiešsaistes semināru.

Par ieteikumiem pašvaldībām iekšējo ūdeņu apsaimniekošanā stāstīja Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskais institūta "BIOR" Zivju resursu pētniecības departamenta vadītājs Didzis Ustups. Svarīgākie jautājumi šajā jomā ir upes, šķēršļi un zivju resursu stāvoklis publiskajos ūdeņos, kā arī ilgtspējīga iekšējo ūdeņu apsaimniekošana. Tāpat aktuāls jautājums ir par finansējuma piesaisti zivju resursu papildināšanai, šķēršļu nojaukšanai un zivju ceļu izbūvei.

Zvērināts advokāts, Latvijas Zemūdens Sporta Federācijas pārstāvis Juris Beikmanis iepazīstināja ar zemūdens medību  aktualitātēm, kā arī izplatītiem stereotipiem un faktiem.

Savukārt Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra Zivsaimniecības nodaļas vadītāja Agnese Neimane-Jordane iepazīstināja ar elektronisko makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību licenču tirdzniecības iespējām vietnē “Mana Cope”.

Ar semināra prezentācijām var iepazīties zemāk.

Semināra videoieraksts pieejams ŠEIT

Semināra protokols
Aktualitātes iekšējo ūdeņu apsaimniekošanā
Prezentācija par "Mana Cope" iespējām
BIOR prezentācija