Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Seminārs par agrīnās intervences programmu bērniem ar uzvedības problēmām "Kopā uz ceļa esam stiprāki"

Latvijas Pašvaldību savienība sadarbībā ar Pārresoru koordinācijas centru pirmdien, 24.janvārī, organizēja semināru multimodālo agrīnās intervences programmu bērniem ar uzvedības problēmām "Kopā uz ceļa esam stiprāki".

STOP 4-7 jeb "Kopā uz ceļa esam stiprāki" ir multimodāla agrīnās intervences programma bērniem ar uzvedības problēmām - bērns ir dusmīgs/viegli aizkaitināms, zaudē savaldīšanos, ātri apvainojas, uzvedas izaicinoši.

Programmas mērķis ir mazināt bērnu problemātisko uzvedību, mācot vecākus pielietot pozitīvās audzināšanas principus. Dati liecina, ka pēc programmas apguves bērnu agresīvā uzvedība samazinās tūliņ, turklāt izmaiņas ir noturīgas arī pēc 6 un 12 mēnešiem, bērni apgūst problēmu risināšanas prasmes un pakāpeniski mazinās izaicinošā un agresīvā uzvedība. Savukārt pēc vecāku apmācībām mainās audzināšanas principi - mazinās bērna fiziska sodīšana un nekonsekvence, pastiprinās pozitīvās audzināšanas pārsvars.

 

Agrīnās intervences programma Stop 4-7
Pašvaldību līdzdalības ieguvumi un nosacījumi
Daugavpils pašvaldības pieredzes stāsts