Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Par valsts budžeta aizdevumiem pašvaldībām  prioritāro projektu īstenošanai

Saskaņā ar likuma “Par valsts budžetu 2022.gadam” 10.panta otrās daļas 4.punktā noteikto, ir iespējas saņemt valsts  budžeta aizdevumus katras pašvaldības ne vairāk kā diviem noteiktiem prioritāriem investīciju projektiem, kas atbilst pašvaldības attīstības programmas investīciju plānam, ar  maksimālo pašvaldības kopējo aizņēmumu summu 2022.gadā  1 000 000 eiro apmērā ievērojot šādus nosacījumus:

a) ir sniegts Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (turpmāk – VARAM) pozitīvs atzinums par attiecīgā projekta atbilstību pašvaldības attīstības programmai;
b) aizņēmumu neattiecina uz pašvaldības budžeta līdzfinansējuma daļas  nodrošināšanu citos investīciju projektos.

Gatavojot prioritāro projektu pieteikumus, aicinām pašvaldības ņemt vērā VARAM sagatavoto materiālu (pielikums Nr.1), kurās ir detalizēti aprakstīti nosacījumi un vadlīnijas prioritāro projektu identificēšanai un sagatavošanai.

Iesniedzot prioritāro investīciju projektus izvērtēšanai VARAM, aicinām pašvaldības precīzi aizpildīt pielikumā Nr.2 pievienoto tabulu.
 

Vadlīnijas
Vadlīnijas(1)