Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

VARAM un Ekonomikas ministrija iepazīstina pašvaldības ar plānoto atbalstu enerģētikā un energoefektivitātē

Lai informētu par aktualitātēm saistībā ar plānoto atbalstu pašvaldībām enerģētikas un energoefektivitātes jomā, Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) ceturtdien, 10.februārī, uz sarunu aicināja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju, Ekonomikas ministriju un pašvaldības.

Par atbalsta pasākumiem 2021.-2027.gada periodā sanāksmes dalībniekus informēja Ekonomikas ministrija. Turpmākajos gados ir paredzētas 1,6 miljardu eiro investīcijas četriem virzieniem:

1. klimats un energoefektivitāte

2. ekonomikas transformācija un produktivitāte

3. nevienlīdzības mazināšana

4. digitālā transformācija.

Katram no šiem virzieniem ir iezīmēts konkrēts finansējums, definēta saņēmēju mērķauditorija, kā arī saņemšanas nosacījumi un laika periods, kad finansējumu projektu īstenošanai iespējams saņemt.

Savukārt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija iepazīstināja ar investīciju pasākumiem pašvaldību ēku energoefektivitātei Eiropas Savienības (ES) fondu 2021-2027.gada plānošanas periodā. Kopumā no ES Atveseļošanās un noturības mehānisma un ES fondu kohēzijas programmas šim mērķim paredzēts atvēlēt 55,7 miljonus eiro.

Finansējums paredzēts pašvaldību ēku un infrastruktūras uzlabošanai, veicinot pāreju uz atjaunojamo energoresursu tehnoloģiju izmantošanu un uzlabojot energoefektivitāti, kā arī pašvaldību ēku energoefektivitātes paaugstināšanai.

Ekonomikas ministrijas prezentācija
VARAM prezentācija