Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Latvijas pašvaldību pārstāvju vizītes Briselē - ne tikai iespēja ielūkoties EK darba aizkulisēs

Latvijas Pašvaldību savienība sadarbībā ar Eiropas Komisijas (EK) pārstāvniecību Latvijā ir atsākusi pašvaldību pārstāvju delegāciju vizīšu organizēšanu uz Eiropas Savienības (ES) institūciju galvaspilsētu  - Briseli. Šādu braucienu galvenais mērķis ir gūt ieskatu Eiropas Savienības institūciju darbā, tomēr ieguvumi ir vairāki.

Šādas vizītes ir rīkotas regulāri, tomēr Covid-19 infekcijas straujās izplatības dēļ piesardzības nolūkos tās uz laiku tika apturētas. Ņemot vērā vakcīnu ieviešanu, ir atsākusies vizīšu organizēšana tā sauktajā "zaļajā režīmā”, un patlaban pašvaldību pārstāvju delegāciju viesošanās Briselē notiek reizi mēnesī.

Pašvaldību pārstāvju un mediju vizīšu galvenais mērķis ir gūt ieskatu Eiropas Komisijas un Eiropas Parlamenta darbā, kā arī tikties ar Latvijas pārstāvjiem EK un parlamentā. Divu dienu laikā pašvaldību pārstāvjiem bija iespēja uzzināt par Eiropas ekonomikas pārvaldību un Latvijas situāciju, tostarp Atveseļošanās un noturības mehānismu, par lauksaimniecības politiku, kohēzijas politiku, kā arī ņemot vērā pēdējā laika vienu no aktualitātēm - stratēģisko komunikāciju un dezinformācijas apkarošanu.

Taču vienlaikus šīs vizītes ir laba iespēja pašvaldību pārstāvjiem veidot savstarpēji ciešākus kontaktus jeb tīkloties. Šī bija arī pirmā vizīte pēc administratīvi teritoriālās reformas ieviešanas šī gada jūlijā, tāpēc pašvaldību sabiedrisko attiecību speciālistiem tā ir iespēja savstarpēji dalīties pieredzē par darbu pēc novadu apvienošanās un apmainīties labās prakses piemēros.

Vizītes apmaksā Eiropas Komisija un nākamais Latvijas pašvaldību pārstāvju delegācijas brauciens uz Briseli plānots martā. Aicinām pašvaldības izmantot šo iespēju un deleģēt savus speciālistus šiem braucieniem!