Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS organizē pašvaldību IKT speciālistu sanāksmi

Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) 8.jūlijā, Jelgavas valstspilsētā, organizē pašvaldību IKT speciālistu sanāksmi,  kurā būs iespēja kopīgi pārrunāt jautājumus par pašvaldību digitālās transformācijas attīstības izaicinājumiem un vajadzībām.

 Digitālās transformācijas pamatnostādnēs 2021-2027. gadam pašvaldību IKT jomas jautājumu un izaicinājumu risināšana ir būtiska šo pamatnostādņu komponente, kas tiek skatīta neatrauti no kopējās valsts pārvaldes IKT attīstības. Viens no nākotnes attīstības virzieniem ir iezīmēts koplietošanas risinājumu izveidošana un efektīva izmantošana arī pašvaldībās. Kas ir (varētu būt) šīs koplietošanas platformas? Kā tās veidot? Kā tās uzturēt?

Pēc administratīvi teritoriālās reformas Latvijā ir izveidotas 43 pašvaldības. Katrai pašvaldībai ir savi  plāni par e-pakalpojumu attīstību pašvaldībā, par IT risinājumu ieviešanu (uzturēšanu), u.tml. jautājumi, bet tie visi ir vērsti uz konkrētās pašvaldības problēmu risināšanu. Kā veidot kopīgus pašvaldību IKT attīstības virzienus? Kā risināt pašvaldību kopīgās sadarbības jautājumus ar IKT nozares uzņēmumiem? Vai iespējama pašvaldību IKT padome? Vai pašvaldības var vienoties kopīgiem IKT projektiem?

Sanāksmes - diskusijas vadītāja būs Jelgavas valstspilsētas domes izpilddirektores vietniece Ilze Āboliņa.

Norises vieta: Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrs, Svētes iela 33

Darba kārtība:

10.00 – 10.30 ierašanā, reģistrācija

11.00 – atklāšana

11.10 – Pašvaldību koplietošanas risinājumu iespējamība

12.00 – pārtraukums

12.30 – Pašvaldību IKT attīstības virzieni, IKT padome

13.30 – noslēgums