Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS turpina semināru ciklu par videi draudzīgu un ilgtspējīgu saimniekošanu mežos

Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) arī šogad turpina semināru ciklu pašvaldību speciālistiem "Kā saimniekot videi draudzīgi, ilgtspējīgi un kā veicināt klimatneitralitātes sasniegšanu", un iepazīšanās seminārs norisināsies jau 20.jūlijā, Kazdangā.

Kopumā līdz šī gada rudenim ir plānoti pieci semināri un praktiskie darbi dabā. Pasākuma formāts būs pastaiga dabā, semināra dalībniekiem izstaigājot noteiktu maršrutu ar vairākām pieturām, apmainoties ar dažādām pieredzēm un veicinot kopēju izpratni par dabas daudzveidību, ilgtspējīgu apsaimniekošanu un iespējām apsaimniekot dabas objektus, sabalansējot sociālās, ekonomiskās, vides funkcijas un reizē arī sasniegt klimatneitralitāti.

Pirmais seminārs notiks Dienvidkurzemes novada Kazdangas pagastā, un tā tēma būs "Seno parku un aleju kopšana un atjaunošana. Latvija ceļā uz klimatneitralitāti". Seminārā apskatāmie jautājumi:

• Kā saimniekot aizsargājamos dendroloģiskos stādījumos un mežos īpaši aizsargājamās dabas teritorijās – Dabas aizsardzības pārvaldes ģenerāldirektors Andrejs Svilāns.

• Situācija enerģētiskās šķeldas tirgū, iespējas un izaicinājumi - LVM Enerģētisko koksnes produktu pārdošanas vadītājs Ojārs Keziks.

• Vispārējā informācija par Kazdangu un  parku - Dienvidkurzemes novada pašvaldības tūrisma informācijas konsultante Kristīne Vītola.

• Diskusija ar pieturvietām Kazdangas parkā Dienvidkurzemes novada komunālās pārvaldes Aizputes nodaļas daiļdārzniece Guntra Tilgale un eksperti.

Pārējie semināri notiks Ērģemē, Saulkrastos, Augšdaugavas novadā un Gulbenē.