Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Augšdaugavas novadā norisināsies ceturtais LPS seminārs par ilgtspējīgu saimniekošanu mežā

Augšdaugavas novada Kalkūnē 23.septembrī norisināsies ceturtais no kopumā pieciem Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) rīkotajiem semināriem "Kā saimniekot videi draudzīgi, ilgtspējīgi un kā veicināt klimatneitralitātes sasniegšanu".

Šajā seminārā dalībnieki uzzinās par koku ciršanu ārpus meža zemes un kā saimniekot tā, lai tiktu veicināta klimatneitralitātes mērķu sasniegšana. Seminārs sāksies plkst.11, un notiks Kalkūnes pagasta pārvaldē, Ķieģeļu ielā 4.

Darba kārtība:

Zemes apsaimniekošanas, zemes izmantošanas maiņas un mežsaimniecības nozīme klimatneitralitātes sasniegšanā.

  • Zemkopības Ministrijas Meža departamenta Meža resursu un medību nodaļas vadītāja vietniece Lāsma Āboliņa un Meža nozares un stratēģijas atbalsta nodaļas vecākā eksperte Monta Siliņa

Kā  pielāgoties klimata pārmaiņām?

  • Daugavpils Universitātes docents, dr.biol. Dāvis Gruberts

Koku ciršana ārpus meža zemes:

              •Dendroloģiskās vērtības ārpus meža zemes. Alejas , to veidi un apsaimniekošana – DAP ģenerāldirektors Andrejs Svilāns

              •Koku ciršana aizaugušās lauksaimniecības zemēs – VMD Mežsaimniecības daļas vecākā referente Lilija Sudraba

Koku vainagu kopšana alejās, apstādījumos, kultūrvēsturiskajās teritorijās

  • Daugavpils universitātes docents, dr.biol.Pēteris Evarts-Bunders.

Pēc semināra plānota objektu apskate un tās laikā arī diskusija par aleju un autoceļu rekonstrukciju. Objektu apskatē kopā ar pašvaldību speciālistiem dosies Augšdaugavas novada pašvaldības centrālās administrācijas Dabas resursu nodaļas vadītāja Jolanta Bāra, VSIA „Latvijas Valsts ceļi” Daugavpils nodaļas pārstāvis, DAP ģenerāldirektors Andrejs Svilāns un Zemkopības ministrijas Meža departamenta Meža resursu un medību nodaļas vadītāja vietniece Lāsma Āboliņa.

Projekta noslēguma  seminārs Kā ilgtspējīgi saimniekot dabas piemineklī - aizsargājamā dendroloģiskā stādījumā pilsētas teritorijā. Meža apsaimniekošana, CO2 emisijas un klimatneitralitāte Emzes parkā, Gulbenē, notiks 14.oktobrī.