Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LM aicina pieteikt pretendentus Gada balvai sociālajā darbā 2022

Labklājības ministrija izsludinājusi pieteikumu iesniegšanu pretendentu izvirzīšanai konkursam „Gada balva sociālajā darbā 2022”. Pretendentus apbalvojumam varēs pieteikt no 5.oktobra līdz 25.novembrim.

Konkursa mērķis ir apzināt sociālos darbiniekus Latvijā, kuri aktīvi un godprātīgi darbojas sociālā darba praksē (sociālajos dienestos, to struktūrvienībās, ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijās, nevalstiskajās organizācijās  un citās sociālo pakalpojumu sniedzēju institūcijās, kā arī citās institūcijās, kurās  nodrošina sociālā darba pakalpojumu), sniedz profesionālu atbalstu iedzīvotājiem dažādu sociālo problēmu risināšanā un novēršanā, pagodināt visprofesionālākos un atsaucīgākos sociālos darbiniekus; popularizēt un veicināt sociālā darba attīstību, profesijas prestižu un labo praksi.

Pieteikuma anketas pretendenta izvirzīšanai konkursa nominācijās ar oficiālu pavadvēstuli (parakstītu pašrocīgi papīra formā vai ar drošu elektronisko parakstu, kas satur laika zīmogu) var iesniegt pašvaldības, valsts un pašvaldību iestādes, valsts un pašvaldības kapitālsabiedrības, komersanti, plānošanas reģioni, profesionālās organizācijas, biedrības un nodibinājumi.

Viens pieteikuma iesniedzējs katrā no nominācijām var  pieteikt vienu pretendentu, kas atbilst nolikuma kritērijiem un pēdējo piecu gadu laikā nav saņēmis Labklājības ministrijas organizētā analogā konkursa apbalvojumu.

Pretendenti var tikt izvirzīti apbalvošanai šādās nominācijās:

  1. “Labākais sociālais darbinieks sociālajā dienestā 2022”;
  2. “Labākais sociālais darbinieks publiskajā sektorā 2022”;
  3. “Labākais sociālais darbinieks nevalstiskajā un privātajā sektorā 2022”;
  4. “Labākais vadītājs sociālā darba jomā 2022”.

Pēc iesniegto pieteikumu izvērtēšanas konkursa žūrijas komisijā, LM tīmekļvietnē www.lm.gov.lv laikā no 2023. gada 3. janvāra līdz 29. janvārim tiks organizēts iedzīvotāju balsojums par pieciem labākajiem pretendentiem katrā no nominācijām.

Par katru pretendentu žūrijas komisijas balsojums veidos 80% no kopējā punktu skaita un iedzīvotāju balsojums 20% no kopējā punktu skaita. Konkursa balvu saņems viens uzvarētājs ar visaugstāko punktu skaitu katrā no nominācijām.

Papildus ir izveidota nominācija “Žūrijas speciālā balva sociālajā darbā 2022”, kurai pretendentus, kuri snieguši būtisku ieguldīju sociālā darba attīstībā Latvijā, izvirzīs un novērtēs konkursa žūrijas komisijas locekļi.

Konkursu LM īsteno sadarbībā ar Latvijas sociālo darbinieku biedrību, Latvijas Pašvaldību savienību, Latvijas Pašvaldību sociālo dienestu vadītāju apvienību un Latvijas Profesionālo sociālā darba speciālistu asociāciju, kuru pārstāvji strādās žūrijā, lai vērtētu iesniegtās anketas un piešķirtu atbilstošus titulus. Konkursa uzvarētāju apbalvošanu plānots organizēt 2023. gada martā.

Ar detalizētāku Konkursa norises kārtību var iepazīties: https://www.lm.gov.lv/lv/lm-izsludina-konkursu-gada-balva-socialaja-darba-2022