Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Noslēdzošais seminārs par videi draudzīgu saimniekošanu mežā norisināsies Gulbenē

Foto: Visitgulbene.lv

Gulbenes novadā, 14.oktobrī, norisināsies šogad pēdējais Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) organizētā piecu semināru cikla izglītojošais  seminārs pašvaldību speciālistiem "Kā saimniekot videi draudzīgi, ilgtspējīgi un kā veicināt klimatneitralitātes sasniegšanu".

Noslēguma seminārā pašvaldību speciālisti uzzinās, kā ilgtspējīgi saimniekot dabas piemineklī - aizsargājamā dendroloģiskā stādījumā pilsētas teritorijā, par meža apsaimniekošanu, CO2 emisijām un klimatneitralitāti.

Semināru atklās Gulbenes novada domes priekšsēdētājs Andris Caunītis, bet ar svarīgākajiem aspektiem pašvaldību meža apsaimniekošanā iepazīstinās eksperts Māris Saklaurs. Pieredzē par saimniekošanu dabas piemineklī - Emzes parkā, dalīsies ainavu dizainere Vineta Radziņa, kur stāstīs par darbībām sākot no projektēšanas līdz pat reālai rīcībai. Dabas aizsardzības pārvaldes ģenerāldirektors Andrejs Svilāns informēs par atļautām un aizliegtām rīcībām, jaunu dabas aizsardzības plānu izstrādi.

Par ūdens režīma nodrošināšanu parkos seminārā stāstīs Latvijas Lauksaimniecības universitātes Arhitektūras un būvniecības katedras zinātniskā asistente  Daina Ieviņa un Ogres novada meliorācijas inženiere Liene Sauka.

Semināra noslēdzošais jautājums būs par dabas aizsardzības prasību sabalansēšanu ar vējgāžu un kaitēkļu bojājumu prevencijas un seku novēršanas pasākumiem. Ar šīm niansēm iepazīstinās Valsts meža dienesta Meža un vides aizsardzības daļas vecākais eksperts Oskars Zaļkalns un Dabas aizsardzības pārvaldes Latgales reģionālās administrācijas vecākā eksperte Sanita Putna.

Ekspertu prezentācijām sekos objektu apskate dabā un Gulbenes novada pašvaldības speciālistu komentāri par biotopu kopšanu īpaši aizsargājamā  dabas piemineklī Emzes parkā.

Piecu semināru cikla mērķis ir ar ekspertu stāstījumu un pēc tam arī pārgājieniem dabā, izstaigājot noteiktu maršrutu ar vairākām pieturām, apmainoties ar dažādām pieredzēm un veicinot kopēju izpratni par dabas daudzveidību, ilgtspējīgu apsaimniekošanu un iespējām apsaimniekot dabas objektus, sabalansējot sociālās, ekonomiskās, vides funkcijas un reizē arī sasniegt klimatneitralitāti.