Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Pārrunā pašvaldību lomu zvejas limitu piešķiršanā

Foto: Pixabay

Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) trešdien, 9.novembrī, rīkoja diskusiju par pašvaldību lomu zvejas limitu piešķiršanā, izmantošanas pārraudzībā, limitu izmaiņu ierosināšanā.

Sanāksmes laikā kopā ar Zemkopības ministrijas  Zivsaimniecības departamenta direktoru Normundu Riekstiņu, departamenta direktora vietnieci Inesi Bārtuli,  Zvejas pārvaldības un zivju resursu nodaļas vecāko referentu  Jāni Ābeli  un zinātniskā institūta “BIOR” Zivju resursu pētniecības departamenta vadītāju Didzi Ustupu tika pārrunātas pašvaldību tiesības un pienākumi zvejas tiesību organizēšanā.

Kā sanāksmes laikā uzsvēra Rēzeknes novada domes priekšsēdētājs, LPS pārstāvis Zivju fonda padomē Monvids Švarcs, pašvaldībām kopā ar Zivsaimniecības departamenta pārstāvjiem un zinātniekiem no "BIOR" institūta ir kopīgi jāpārrunā iespējas, kā mazināt birokrātiski garo procesu šajā jomā. M. Švarcs uzsvēra, ka tikai vietējās pašvaldības  var pēc būtības izlemt, kā sadalīt zinātnieku noteikto zvejas limitu, kādai jābūt kārtībai, kad zvejot, kad ierobežot aktivitātes publiskajās ūdenstilpēs, par cik un kuros ezeros, upēs samazināt zvejas limitu, saudzēt resursus - nezvejot, nemakšķerēt noteiktas sugas.