Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS vadībai un Saeimas deputātiem no pašvaldībām vienots redzējums par darbu iedzīvotāju labā

Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) vadībai un no pašvaldībām  14.Saeimas ievēlētajiem politiķiem ir vienots redzējums par pašvaldību un to iedzīvotāju vajadzībām.

Pirmdien, 28.novembrī, LPS priekšsēdis Gintas Kaminskis un viņa vietnieki Andris Rāviņš un Vents Armands Krauklis tikās ar jaunajiem Saeimas deputātiem, kuri līdz šim bijuši pašvaldību politiķi, lai pārrunātu turpmākās sadarbības iespējas, kā nodrošināt pašvaldību vajadzības, lai tās spētu pilnvērtīgi darboties un sniegt pakalpojumus saviem iedzīvotājiem. Uzklausot LPS vadības sniegto informāciju, deputāti pauda izpratni par pašvaldību vajadzībām visā Latvijas teritorijā

LPS vadība vērsa uzmanību uz tiem izaicinājumiem, kas finanšu jomā pašvaldības sagaida nākamajā gadā: energoresursu cenas pieauguma dēļ izaicinoši būs nomaksāt apkures un elektroenerģijas rēķinus skolām, bērnudārziem, slimnīcām un sociālās aprūpes iestādēm, tāpat ietekmi uz izdevumiem jau tagad atstāj un arī nākamgad atstās inflācijas un pakalpojumu sadārdzināšanās. Papildu finanšu slogs gaidāms saistībā ar likumdošanas izmaiņām, piemēram, minimālās algas paaugstināšanu.

Tomēr gan LPS gan jaunajiem Saeimas deputātiem ir kopēja izpratne par to, kas ir vajadzīgs iedzīvotājiem gan novados, gan arī valstspilsētās, un puses vienojās par turpmāku savstarpēju sadarbību un informācijas apmaiņu.

No pašvaldībām 14. Saeimā kopumā ievēlēti 25 politiķi.