Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS priekšsēdis: Ministru prezidents rēķinās ar pašvaldībām kā spēcīgu sabiedroto

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš ceturtdien, 22. decembrī, tiekoties ar Latvijas pašvaldību vadītājiem, uzsvēra, ka Latvijas sekmīgai attīstībai nepieciešams pastāvīgs valdības un pašvaldību dialogs un plāno regulāras tikšanās ar pašvaldību vadītājiem.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš: “Valdībā kā galveno mērķi esam definējuši plašu ekonomikas transformāciju, lai audzētu eksporta īpatsvaru ekonomikā. Būtiski šajā darbā ir iesaistīt pašvaldības, jo tām ir nozīmīga loma investīciju vides nodrošināšanā. Tādēļ esmu gandarīts, ka šodien, nedēļu pēc jaunās valdības apstiprināšanas Saeimā, bija iespēja tikties ar plašu pašvaldību vadītāju delegāciju, lai nepastarpināti uzklausītu aktuālo situāciju pašvaldībās, vietējo problēmu izklāstu un iespējamos risinājumus, lai sekmētu uz eksportu orientētās uzņēmējdarbības attīstību.

Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdis Gints Kaminskis: “Šodienas tikšanās dod apziņu, ka Ministru prezidents rēķinās ar pašvaldībām kā spēcīgu sabiedroto, kas arī turpmāk valdības darba laikā savlaicīgi tiks iesaistītas valstij un tās iedzīvotājiem svarīgu lēmumu pieņemšanā un īstenošanā. Arī pašvaldības ir apliecinājušas, ka valdība uz tām var paļauties krīzes brīžos. Šādas tikšanās ar pašvaldību vadītājiem ir nepieciešams organizēt regulāri, vismaz reizi pusgadā.

Tikšanās laikā Ministru prezidents un pašvaldību vadītāji pārrunāja plašu jautājumu loku, tostarp energoresursu cenu kāpumu, valsts atbalsta programmu atbilstību pašvaldību vajadzībām, civilās aizsardzības sistēmas ieviešanu, iesaisti nākamā gada valsts budžeta sagatavošanā, papildu finansējumu pašvaldību darbinieku atalgojumam un citus pašvaldībām aktuālus jautājumus.