Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS priekšsēdis un labklājības ministre pārrunā aktuāli risināmos jautājumus sociālajā jomā

Foto: LPS

 

Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) priekšsēdis Gints Kaminskis 17.martā piedalījās Bērnu lietu sadarbības padomes sēdē, kuras laikā izskatīja ar bērnu, pusaudžu veselības izglītību un bāriņtiesu darbu saistītus jautājumus.

Savukārt sarunā ar labklājības ministri Eviku Siliņu priekšsēdis akcentēja sociālajā jomā kopīgi risināmos jautājumus, gatavojoties LPS ikgadējām sarunām, kas notiks šī gada maijā, kā arī vienojās par turpmāko sadarbību labklājības nozarē.

Bērnu lietu padomes sēdē klātesošie dalījās priekšlikumos, kas veicinātu pusaudžu prasmes veidot drošas un cieņpilnas  attiecības, kā arī samazinātu nepilngadīgo grūtniecību skaitu. Sanāksmes laikā tika izteikta arī pateicība pašvaldībām par aktīvo iesaisti un atbalstu jaunajiem vecākiem, nodrošinot dažādus bezmaksas izglītojošus pasākumus un mācību iespējas.

Padomes locekļi vienojās, ka darba grupa bērnu un pusaudžu veselības izglītībā sagatavos detalizētāku informāciju par dažādiem vecumposmiem un atbilstoši tam iespējamiem informācijas sniegšanas kanāliem, kā arī finansējuma pieejamību, lai turpmāk varētu lemt par konkrētiem priekšlikumiem un atbildīgajiem to ieviešanā. Nākamā padomes sēde plānota šī gada maijā.

Savukārt jautājumā par bāriņtiesu darba pilnveidi norisinājās diskusija par iespējamiem pasākumiem, kas vērsti uz mediācijas izmantošanas veicināšanu ar bērnu interesēm saistītu strīdu un domstarpību risināšanā. Izvērtējams pēc būtības ir jautājums par pašvaldību iespējām nepieciešamības gadījumā nodrošināt telpas mediācijai, ņemot vērā šobrīd spēkā esošo tiesisko ietvaru.

 

Liene Užule

LPS padomniece komunikācijas jautājumos