Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS viesojās Ukrainas lauku attīstības sektora pārstāvji

Trešdien, 31. janvārī Latvijas Pašvaldību savienībā viesojās Ukrainas lauku attīstības sektora pārstāvji, kur tikās ar LPS ģenerālsekretāri Mudīti Juhnu un LPS padomnieci lauku attīstības jautājumos Sniedzi Sproģi.

Ukrainas pārstāvjiem bija iespēja iepazīties ar LPS galvenajiem aspektiem un mērķiem darbā ar pašvaldībām, un izaicinājumiem lauku attīstības jautājumos, kā arī uzdot interesējošos jautājumus.

Ukrainas delegācijas pārstāvji viesojas Latvijā projekta “Rīcības plāns Ukrainas lauku attīstības jomas likumdošanas saskaņošanai, veicinot pirmsiestāšanās Eiropas Savienībā palīdzības instrumentu izmantošanu lauku attīstībai, lai palielinātu Ukrainas mazo un vidējo uzņēmumu konkurētspēju un eksportspēju” ietvaros. Mērķis ir Latvijas pieredzes apmaiņa par tiesību aktu saskaņošanu lauku attīstībā pirms iestāšanās ES, kā arī vēsturisko pārskatu izpēte par pirmsiestāšanās sagatavošanās instrumentiem ES kandidātvalstīm, kā arī pārrunāt Ukrainas vajadzības un prioritātes ceļā uz integrācijas procesu ES.

Delegācijas vizīti Latvijā no 29. janvāra līdz 1. februārim organizē Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs un LR Ārlietu ministrija.