Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Informē par pašvaldību aizņemšanās iespējām

Šī gada 20.martā LPS rīkoja informatīvu semināru par pašvaldību aizņemšanās nosacījumiem 2024.gadā.

Pasākuma video ierakstu iespējams noskatīties ŠEIT.

Pasākumā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) Valsts ilgtspējīgas attīstības plānošanas departamenta Reģionālās attīstības plānošanas nodaļas vecākais konsultants Jānis Ilgavižs pastāstīja par aizņemšanās iespējām jaunas pirmskolas izglītības iestādes (PII) būvniecībai vai esošas PII paplašināšanai, lai izveidotu jaunas vietas PII, un PII infrastruktūras attīstībai. Tāpat viņš informēja par aizdevumiem pašvaldību iekšējās drošības investīciju projektu īstenošanai – policijas infrastruktūras izveidei un uzlabošanai.

Savukārt Satiksmes ministrijas (SM) Autoceļu infrastruktūras departamenta direktors Tālivaldis Vectirāns prezentēja kritērijus un kārtību, kādā SM vērtēs pašvaldību iesniegtos ceļu būvniecības projektus.

Visbeidzot Izglītības un zinātnes ministrijas Struktūrfondu departamenta vecākais eksperts Edgars Lore runāja par aizņemšanās iespējām vispārējās izglītības iestāžu infrastruktūras un mācību vides uzlabošanai.

Atgādinām, ka 2024.gada 12.martā stājās spēkā Ministru kabineta 05.03.2024. noteikumi Nr. 159 “Kritēriji un kārtība, kādā tiek izvērtēti pašvaldību investīciju projektu pieteikumi valsts budžeta aizdevuma saņemšanai”.

Valsts budžeta aizņēmumi vispārējās izglītības iestāžu infrastruktūras un mācību vides uzlabošanai 2024. gads
Par kritērijiem un kārtību, kādā Satiksmes ministrija 2024.gadā vērtēs pašvaldību investīciju projektus aizņēmuma saņemšanai
Valsts budžeta aizdevumi pirmsskolas izglītības un iekšējās drošības projektiem