Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Ziemeļvalstu un Baltijas valstu pašvaldību asociāciju pārstāvju vizīte Latvijā

No 21. līdz 22. martam Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) organizēja ikgadējo Ziemeļvalstu un Baltijas valstu pašvaldību asociāciju starptautisko attiecību vadītāju sanāksmi, kuras laikā tika  saskaņotas kopīgas pozīcijas darbam starptautiskajās organizācijās un pārrunātas aktuālākās tēmas katras valsts pašvaldību darbā un attīstībā.

LPS priekšsēdis Gints Kaminskis, uzrunājot viesus, iezīmēja šī brīža Latvijas pašvaldību aktuālākos jautājumus un situāciju sadarbībā ar valdību. LPS vecākais padomnieks Māris Pūķis prezentēja pašvaldību izaicinājumus pēc Administratīvi teritoriālās reformas.

Savukārt Igaunijas, Lietuvas, Zviedrijas, Norvēģijas, Dānijas un Somijas pašvaldību asociāciju pārstāvji ieskicējas savas valsts pašvaldību aktualitātes un politiskos izaicinājumus, un asociāciju pēdējā laika galvenos uzdevumus.

Savukārt, 22. martā notika tikšanās Rīgas domē, kurā Rīgas valstspilsētas pašvaldības Starptautiskās sadarbības nodaļas vadītāja Gaļina Bukovska iepazīstināja ar Rīgas starptautiskajām aktivitātēm un aktualitātēm, kā arī bija iespēja apmeklēt Rīgas atbalsta centru Ukrainas iedzīvotājiem, un uzzināt vairāk par ikdienas darbu, izaicinājumiem un pienākumiem šajā centrā.