Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS viesojas delegācija no Rumānijas un Norvēģijas

3, jūlijā Latvijas Pašvaldību savienībā (LPS) pieredzes apmaiņas vizītē viesojās Rumānijas Sociālās attīstības fonda un Rumānijas pašvaldību un Norvēģijas pašvaldību asociāciju pārstāvji, lai iepazītos ar Latvijas pašvaldību sistēmu un starptautisko projektu pieredzi.

LPS vecākais padomnieks Māris Pūķis pastāstīja par pašvaldību sistēmu, sarunu sistēmu ar valdību un par pašvaldību darbību pēc administratīvi teritoriālās reformas. Savukārt,  LPS padomniece ārējo sakaru jautājumos Zane Kaufelde klātesošos iepazīstināja ar LPS darbības principiem, galvenajām sadarbības formām un nozīmīgākajiem īstenotajiem Eiropas Savienības fondu un Eiropas Ekonomiskās zonas fondu projektiem.

Vizītes laikā delegācijai vēl plānots apmeklēt Cēsu, Valmieras un Ropažu  novadu pašvaldības, kā arī apmeklēt sarunu festivālu LAMPA.

Vizīti organizē Norvēģijas pašvaldību asociācija, tā notiek Eiropas Ekonomikas zonas (EEZ) finanšu instrumenta 2014. - 2021. gada perioda programmas “Vietējā attīstība, nabadzības mazināšana un kultūras sadarbība” ietvaros.