Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Latvijas Pašvaldību savienība tikās ar Valsts prezidentu Edgaru Rinkēviču

Foto: Valsts prezidenta kanceleja

Šī gada 6.martā pašvaldību domju priekšsēdētāji tikās ar Valsts prezidentu Edgaru Rinkēviču. Pasākumā piedalījās arī LPS priekšsēdis Gints Kaminskis. Tikšanās laikā Valsts prezidents ar pašvaldībām pārrunāja finansēšanas, infrastruktūras, uzņēmējdarbības, skolu tīkla, kā arī drošības jautājumus.

Uzrunājot Latvijas pašvaldības, Valsts prezidents uzsvēra, ka nākamo gadu laikā nozīmīga prioritāte būs drošība. “Es aicinu visus iesaistītos strādāt pie civilās aizsardzības jautājumiem un civilmilitārās sadarbības. Mēs sen jau vairs nevaram to atlikt uz vēlāku laiku. Būtiski ir, ka civilās aizsardzības sistēma tiek ne tikai plānota, bet arī pārbaudīta un uzlabota,” teica Valsts prezidents E. Rinkēvičs.

Puses pārrunāja izaicinājumus, ar kuriem saskaras pašvaldības, īstenojot dažādas pārmaiņas. Valsts prezidents norādīja, ka jaunu funkciju uzdošana pašvaldībām bez papildu finansējuma nav atbalstāma. Vienlaikus Valsts prezidents aicināja pašvaldības būt aktīvām, lai piesaistītu vairāk investīcijas un veicinātu ekonomisko attīstību Latvijas reģionos.

Latvijas Pašvaldību savienība

Valsts prezidenta kanceleja