Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Ķekavas novada Jauno ideju centram nosvinēti spāru svētki

15. janvārī Ķekavas novada Jauno ideju centra spāru svētkos ēkas jumta korē tika pacelts vainags, tādējādi simbolizējot ēkas ilgmūžību un izturību, kā arī apliecinot, ka mājas būvniecības process ir savā augstākajā punktā –​ ir pabeigta jumta nesošā konstrukcija, uzslietas spāres un pabeigti visi smagākie darbi.

Spāru svētki ir viens no skaistākajiem brīžiem ikvienā būvniecības procesā: līdz ar spāru uzsliešanu ēka iegūst kopskata veidolu, tāpēc gan mājas saimniekiem – Ķekavas novada pašvaldībai –, gan mājas būvniekiem spāru svētki ir īpašs notikums.

Ķekavas novada domes priekšsēdētāja Viktorija Baire sveica visus, kas piedalījušies un turpina strādāt pie Jauno ideju centra projekta īstenošanas, aicinot iedomāties, kādas lielas ieceres šajā ēkā realizēsies jau tuvākajā nākotnē: “Ja ēkai ir ielikti stabili pamati, nav nekā, kas ierobežotu mūs augt! Vēl daudz darāmā ir priekšā, bet jau tagad varam ar nepacietību gaidīt, kad ēku piepildīs saturs, iedvesma un idejas!”

SIA “Balsts R” būvdarbu vadītājs Māris Kalniņš apstiprināja, ka galvenie darbi ir paveikti, tuvākajā laikā ēkai tiks uzlikts jumta segums un to noslēgs, lai uzsāktu iekšdarbus, tajā skaitā elektrības, ventilācijas un apkures ierīkošanu. “Jau drīzumā sāksies intensīvs darbs: kopā ar arhitektiem un būvuzraugiem kopīgi lemsim par veiksmīgākajiem apdares materiālu risinājumiem. Arī šajā radošajā procesā vienmēr rodas jaunas idejas, kas simboliski sasaucas ar šo ēku – Jauno ideju centru. Liels paldies Ķekavas novada pašvaldībai par sniegto iespēju būvēt šo ēku šajā skaistajā vietā, un mums ir patiess prieks, ka esam pielikuši savu roku, lai īstenotu vēl vienu brīnišķīgu projektu Ķekavas novadā!”

Metu konkursā arhitekta Jura Pogas piedāvāto ēkas skici attīstīja SIA “Pašvaldību ekonomiskās attīstības fonds”, kas piešķīra ēkai tādu vizuālo veidolu, kāds tas šobrīd top. Autoruzraugs Ivars Bebris izceļ šīs ēkas simbolisko nozīmi: māja celta uz seniem, tradicionāliem pamatiem, bet tās vizuālais tēls ir atklāts, atvērts un mūsdienīgs. “Vēlos apsveikt Ķekavas novada pašvaldību ar to, ka esat radījuši ēku, kas ir devums vietējiem iedzīvotājiem, lai veicinātu viņu identitāti. Novēlu, lai ēkas idejiskais piepildījums būtu līdzīgs tās arhitektoniskajam veidolam, lai atvērtā ēkas fasāde ikvienu aicina iekšā un lai ikkatrs viesis vienmēr justos gaidīts!”

Par Ķekavas novada Jauno ideju centru tiek pārbūvēta vecās Ķekavas sākumskolas saimniecības ēka, kas atrodas ainaviskā vietā – uzkalniņā, Ķekavas upes ielejā. Projektējot šo divu stāvu ēku ar pagrabstāvu, tiek ņemts vērā dabiskais reljefs. Tāpat ēkā, saglabājot vecās akmens sienas, vēsture tiek apvienota ar mūsdienīgiem risinājumiem.

Būvdarbi tika uzsākti pērn aprīlī, un tos plānots pabeigt šogad līdz vasarai. Būvdarbus veic SIA “Balsts R”.  Jauno ideju centra ēka atrodas Ķekavas centrā, Skolas ielā 2.

Jauno ideju centra telpas kalpos par multifunkcionālu platformu, kurā pulcēties jauniešiem, dažādām novada nevalstiskajām organizācijām un citām interesentu grupām.

Sagatavojusi Vineta Vītoliņa,

Ķekavas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību vadītāja