Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Ventspils aicina uz Sniegpulkstenīšu talku Dzirnavu laukumā

Svētdien, 17. martā, plkst. 11.00, Ventspilī, Dzirnavu laukumā, notiks ikgadējā tradīcija – Sniegpulkstenīšu talka. Ventspils pilsētas pašvaldība aicina ikvienu ventspilnieku un pilsētas viesus piedalīties talkā, lai kopīgi sagaidītu pavasari daudz ziedošāku un ar pozitīvām emocijām.

Godājot ziedošās pilsētas tradīcijas, jau piekto gadu pēc kārtas Ventspilī tiek atzīmēta unikāla tradīcija, kas aizsākās 2014. gadā – pavasara sagaidīšana ar Sniegpulkstenīšu stādīšanas talku. Arī šopavasar pulcēsimies Dzirnavu laukumā, lai kopīgi iestādītu jau sagatavotos vai arī līdzi paņemtos sniegpulkstenīšu stādus. Dalībniekiem, kuriem nav iegādāti savi personīgie sniegpulkstenīšu stādi, viss talkai nepieciešamais inventārs tiks nodrošināts uz vietas talkas laikā.

Ventspils pilsētai 2017. gads bija ļoti īpašs – Sniegpulkstenīšu talkā notika Ginesa pasaules rekorda uzstādīšana – Sarkanmuižas pļavā par godu Latvijas valsts simtgadei pilsētas iedzīvotāji un viesi 6 minūtēs 28 sekundēs un 44 sekundes simtdaļās 1293 dalībnieki iestādīja 7756 sīpolpuķu cerus. Sniegpulkstenītes tika iestādītas Latvijas valsts kontūrā ar skaitli 100.

Sniegpulkstenīšu stādīšanas talkas lielākais atbalstītājs un šā pasākuma iniciators ir uzņēmums SIA "Galantus”, kura nosaukumā ietverts sniegpulkstenīšu nosaukums latīņu valodā – ‘Galanthus nivalis’. Uzņēmums pilsētai ik gadu dāvina vairākus simtus sniegpulkstenīšu stādu.

Videoatskats, kā tapa pasaules Ginesa rekords “Lielākā sniegpulkstenīšu stādīšana pasaulē”, pieejams šeit.

Sagatavojusi Sigita Znotiņa,

Ventspils pašvaldības p/i “Komunālā pārvalde” sabiedrisko attiecību speciāliste

Foto: P/i "Komunālā pārvalde”