Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Izsludināts valsts budžeta finansēts projektu konkurss pašvaldībām darba ar jaunatni attīstībai

Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra (JSPA) Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmā 2019. gadam izsludina atklātu projektu konkursu “Atbalsts darba ar jaunatni sistēmas izveidei un attīstībai vietējā līmenī”. Projektu pieteikumu iesniegšanas termiņš – 10. aprīlis.

Lai vairāk uzzinātu par konkursa nosacījumiem, aicinām pašvaldību pārstāvjus, kuri strādā ar jaunatni, piedalīties bezmaksas informatīvā seminārā. Tas norisināsies 22. martā plkst. 11–16 viesnīcā “Rixwell Konventa sēta” (Kalēju ielā 9/11 Rīgā). Pieteikšanās semināram līdz 20. marta plkst. 12.00 tiešsaistē: http://bit.ly/2F53IUG.

Būtiskākais par projektu konkursu

Projektu konkursa mērķis – atbalstīt līdz 10 pašvaldību projektus, kas paredz vietējā līmenī izveidot un attīstīt sistēmu plānveida darbam ar jaunatni. Vienam projektam maksimāli pieejamais finansējums – 3500 eiro.

JSPA informē, ka projekta pieteikumu konkursam var iesniegt pašvaldība, kura nav piedalījusies Eiropas Savienības programmas “Erasmus+: Jaunatne darbībā” ilgtermiņa stratēģiskās partnerības projektā “Europe goes local: supporting youth work at the municipal level”.

Projektā īstenojamās darbības:

1) plānveida darba ar jaunatni sistēmas izveide un attīstība pašvaldībā izvirzītajos darba ar jaunatni prioritārajos virzienos;

2) dalība JSPA organizētos atbalsta pasākumos (mācībās un individuālās konsultācijās) pašvaldībām plānveida darba ar jaunatni sistēmas izveidei un attīstībai vietējā līmenī.

JSPA aicina konkursam pieteikties pašvaldības, kuras vēlas uzlabot darba ar jaunatni kvalitāti savā novadā un ir gatavas aktīvi darboties projektā 12 mēnešus. Plašāk par projekta konkursa nosacījumiem un četriem mācību moduļiem www.jaunatne.gov.lv.

“Šis ir pirmais gads, kad IZM Jaunatnes politikas valsts programmā pašvaldības varēs saņemt atbalstu mācību un individuālu konsultāciju veidā līdztekus konkursā apstiprinātā projekta darbībām. Jaunatnes lietu speciālistiem gada garumā tiks nodrošinātas mācības četros moduļos, tajās varēs plašāk izzināt, kā novadā izveidot un pilnveidot darba ar jaunatni sistēmu, kā īstenot vietējās sadarbības iniciatīvas, kā plānot darbu ar jaunatni ilgtermiņā, lai jaunieši būtu vēl lielāki ieguvēji. Lai veicinātu projektā izvirzīto mērķu efektīvāku sasniegšanu, esam plānojuši pašvaldību pārstāvjiem nodrošināt arī individuālas konsultācijas ar projektam īpaši piesaistītu mentoru,” skaidro Ilze Vonda, JSPA Projektu vadības un uzraudzības daļas vecākā projektu vadītāja.

Par Jaunatnes starptautisko programmu aģentūru

JSPA darbojas kopš 1999. gada. Tā ir Izglītības un zinātnes ministra pakļautībā esoša tiešās pārvaldes iestāde, kuras mērķis ir veicināt jauniešu aktivitāti un mobilitāti, līdzdalību jaunatnes brīvprātīgajā darbā, neformālās izglītības un jaunatnes informācijas programmās un projektos, kā arī veicināt jauniešu neformālo izglītību saistībā ar mūžizglītību.

JSPA administrē dažādas starptautiskas un nacionālas programmas: “Erasmus+: Jaunatne darbībā”; “Eiropas Solidaritātes korpuss”, Eiropas Komisijas informācijas tīklu jauniešiem Eurodesk, eTwinning, Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmu, Jauniešu garantijas projektu “PROTI un DARI!”. Kopējā summa, kas pieejama JSPA administrēto programmu projektu īstenošanai 2019. gadā, ir vairāk nekā 6 miljoni eiro.

 

Papildu informācijai:

Kintija Bulava

Komunikācijas daļas vecākā referente               

Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra               

Tālr.: 67356247, e-pasts: kintija.bulava@jaunatne.gov.lv