Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Grobiņas vēstules – pārsteigums Grobiņas novada iedzīvotājiem

Sagaidot svētkus Grobiņā, kas ar ļoti plašu un daudzveidīgu programmu norisināsies no 24. līdz 26. maijam, Grobiņas novada dome iedzīvotājiem sagādājusi ļoti skaistu dāvanu – speciālizdevumu “Grobiņas vēstules”.

Speciālizdevums “Grobiņas vēstules” ir žurnāla formāta izdevums, kas tapis sadarbībā ar izdevniecību “Kurzemes Vārds” (tā jau desmit gadus izdod žurnālu “Liepājas vēstules” un “Kuldīgas vēstules”).

Jaunais izdevums pilnībā veltīts Grobiņas novada ļaudīm, leģendām, notikumiem un idejām. Stiprie stāsti – arī tā var nosaukt ikvienu šā izdevuma rakstu. Numura lielajā intervijā grobiņnieki ģimenes ārsti Inese un Atis Aivari un viņu meita Amanda Ozoliņa stāsta, cik labi ir strādāt visiem kopā praksē un to, ka viņi varētu būt labi dārznieki, ja nebūtu ārsti. Turpat arī stāsts par to, kā Inese, būdama maza meitenīte, pozējusi no Grobiņas pagasta nākušajam māksliniekam, latviešu pašportretu meistaram Robertam Stārostam.

Cita stiprā ģimene no Medzes pagasta – Vizma un Andris Lapuķi kopā ar saviem trīs dēliem atklāj lauku dzīves ainas un to, kāpēc jauniešiem paliek tur saimniekot.

Tāšu muižas šarmu, pievilcību un noslēpumus atklāj tā nomnieki – bijušais rīdzinieks celtniecības arheologs Juris Zviedrāns un arhitekte Kristīne Veinberga.

Ļoti īpašs “Grobiņas vēstulēs” ir stāsts par bijušo un agrāk tik populāro restorānu “Jūrpils”. Tā tagadējais saimnieks Maigonis Almanis pats tur kā jauns pavārs sācis pirmās darba gaitas. Par “Jūrpilī” pieredzēto stāsta arī oficiante Māra Polika, mūziķis Donāts Dradeiko un citi.

Par to, kā nonākusi pie lielā bibliobusa stūres, kas līkumo pa visu Grobiņas novadu, stāsta tā vadītāja ar pieredzi motosportā Rita Vidēja.

Bārtenieks mākslinieks Ēvalds Vanags aicina uz burgerballi, bet Bārtas etnogrāfiskā ansambļa dalībniece ar 61 gadu stāžu Līvija Otaņķe demonstrē Bārtas košo tautas tērpu, savukārt muzeja vadītāja Aija Ķuda izskaidro šā tērpa nianses.

Vēl izdevumā ir stāsti par slaveno “Martas kiosku”, kur tagad saimnieko Grobiņas novada mājražotāju biedrība “Grobiņas spēkavots”, par ugunsdzēsības sportu un vēl daudz citu interesantu stāstu.

Speciālizdevums "Grobiņas vēstules" ekskluzīvi kopā ar maija izdevumu “Grobiņas novada ziņu lapa”, sākot no 22. maija, vispirms nonāks katrā Grobiņas novada mājsaimniecībā, bet vēlāk to par simbolisku cenu – 1 eiro – varēs iegādāties arī Grobiņas novada domē, novada bibliotēkās un vasaras tūrisma informācijas centrā “Icafe”, lai dāvinātu tiem, kam Grobiņas puse ir sirdī, kas ieinteresējušies par to, kas šeit notiek un labprāt atbrauktu ciemos vēlreiz.

Sagatavojusi Kristīne Pastore,

Grobiņas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste