Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Balvos atklāts veloparks

19. maijā Balvos bija lieli svētki visiem tiem, kuri ir uz "tu" ar velosipēdiem: svinīgā gaisotnē Partizānu ielā 5b norisinājās ģimeņu velodiena un tika atklāts veloparks.

Pasākums sākās jau rīta pusē ar braucienu apkārt Balvu ezeram un turpinājās ar DIPU DAPU skrejriteņu sacensībām junioriem un velostafetēm ģimenēm, bet vēlāk tika atklāts veloparks, Balvu novada pašvaldības domes priekšsēdētājam Aigaram Pušpuram un “Velosolutions” pārstāvei Lindai Butkui svinīgi pārgriežot atklāšanas lenti.

Aigars Pušpurs, uzrunājot klātesošos, teica: “Šo vietu raksturo trīs vārdi: sakopta vide, perfekts darbs un superīga trase. Šobrīd esam vietā, ko daudzi noteikti labi atceras kā nepievilcīgu un krūmiem aizaugušu. Paldies “Velosolutions” par darbu! Balvenieši ir ieguvuši vietu, kur pilnveidot savas riteņbraukšanas, skeitošanas un skrituļošanas prasmes.”

Linda Butkus atklāja, ka šī ir trīspadsmitā velotrase Baltijā un devītā Latvijā un jauki, ka pilsētas grib šādas vietas. Viņa pauda cerību, ka šādu vietu būs arvien vairāk.

Kompānijas “Velosolutions”, kas ir viens no velotrases būvniekiem, pārstāvis Reinis Priedītis atzina, ka trase ir izdevusies, un izteica pārliecību, ka tā visiem sagādās prieku un būs vieta, kur varēs pilnveidoties un pavadīt aktīvi savu brīvo laiku.

Pēc velotrases svinīgas atklāšanas varēja redzēt “Velosolutions” paraugdemonstrējumus, kā arī, ievērojot trases lietošanas noteikumus (galvā ķivere), iemēģināt velotrasi kopā ar “Velosolutions” pārstāvjiem.

Motoklubs “Spieķi vējā” realizējis ELFLA finansēto projektu “BMX trases un disku golfa laukuma izveidošana Balvos”. Projekta kopējās izmaksas ir 15 557,32 eiro, no tām 14 001,59 veido ELFLA finansējums, bet pārējo summu – 1555,73 eiro – līdzfinansēja Balvu novada pašvaldība. Tā uzrunāja biedrību un lūdza rast iespēju īstenojamo projektu papildināt, lai plānoto BMX trasi varētu pilnveidot un padarīt saistošu daudz plašākam novada iedzīvotāju lokam – ģimenēm ar maziem bērniem, kā arī vecākiem cilvēkiem. Biedrība atbalstīja pašvaldības ideju un lūdza Lauku atbalsta dienestu atļaut veikt grozījumus projektā. Rezultātā, piesaistot vēl pašvaldības finansējumu 87 869,99 apmērā, tika izveidots veloparks ar trases papildu elementiem, kas dod iespējas aktīvo atpūtu baudīt ne tikai veikliem, sportiskiem jauniešiem, bet arī bērniem un pieaugušajiem.

Disku golfa laukums iedzīvotājiem un pilsētas viesiem ir pieejams jau kopš pagājušās vasaras, bet šovasar lietderīgi pavadīt brīvo laiku varēs arī jaunajā veloparkā.

Atklāšanas pasākuma video, ko veidojis Kaspars Alksnis, varat noskatīties šeit.

Sagatavojusi Iluta Mežule,

Balvu novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste

Foto: Kaspars Alksnis