Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Saldus ezera pludmale – skaista un draudzīga ģimenēm ar bērniem

23. maijā svinīgi tika atklāta Saldus ezera bērnu pludmale, kas labiekārtota projektā “Jaunas infrastruktūras izveide un apsaimniekošanas pasākumu veikšana Saldus ezera piekrastes teritorijā publisko ūdeņu pieejamības nodrošināšanai un labiekārtošanai”. Projektu īstenojusi Saldus novada pašvaldība ar Latvijas Vides aizsardzības fonda (VAF) finansiālu atbalstu.

Saldus novada domes priekšsēdētājs Māris Zusts savā uzrunā teica: “Skatoties bērnu smaidīgajās sejās, pašā ielīst prieks! Patiess prieks, ka mūsu bērniem, iedzīvotājiem un pilsētas viesiem ir vēl viena sakopta vieta, kur vasarā baudīt ūdens un saules priekus.” Pašvaldības vadītājs atzina, ka šis ir tikai sākums lielākam projektam. Nākamajā VAF projekta kārtā plānots paplašināt pludmales teritoriju uz pilskalna pusi.

Projekta gaitā paplašināta Saldus ezera pludmales teritorija, izveidota pludmale bērniem, nodrošināta publiska vides pieejamība, pilnveidota atpūtas zona un infrastruktūra Saldus ezera pludmalē – ierīkots peldvietas teritorijas norobežojums ūdenī, uzstādīti soliņi, atkritumu urnas, ģērbtuve, rotaļu iekārtas un informatīvais stends.

Būvdarbus veikusi SIA “AB būvniecība”. Rotaļu iekārtas izgatavojusi un uzstādījusi SIA “JLD”. Būvprojektu izstrādājusi un autoruzraudzību veikusi valsts SIA “Meliorprojekts”. Būvuzraudzību nodrošinājis SIA “Satvars”.

Finansējums: projekta kopējās izmaksas – 55 556 eiro; LVAF finansējums – 38 889 eiro (70% no kopējām izmaksām).

Sagatavojusi Zane Šteina,

Saldus novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste

Foto: Saldus novada pašvaldība