Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Bibliotēkas veicinās uzņēmējdarbību Ziemeļlatgalē Latvijā un Pleskavas reģionā Krievijā

Projektā “Ne tikai grāmatas: bibliotēkas uzņēmējdarbības atbalstam!” biedrība “Radošās idejas”, Balvu novada pašvaldība un Dedoviču rajona Centrālā bibliotēka apvienos spēkus, lai veicinātu ilgi gaidīto pagriezienu bibliotēku darbā un bibliotēkas kļūtu par uzņēmējdarbības veicinātājām reģionos.

30. maijā Latvijas–Krievijas pārrobežu sadarbības programmas vadošā iestāde un biedrība “Radošās idejas” parakstīja granta līgumu, lai īstenotu projektu “Ne tikai grāmatas: bibliotēkas uzņēmējdarbības atbalstam!”. Projektā iepriekš iedibināto sadarbību turpinās Balvu novads Latvijā un Dedoviču rajons Krievijā, apmainoties ar pieredzi uzņēmējdarbības veicināšanā Ziemeļlatgalē (Latvijā) un Pleskavas reģionā (Krievijā) un iesaistot bibliotēkas vietējo iedzīvotāju uzņēmējdarbības prasmju un uzņēmējspējas attīstīšanā.

Lai radītu vidi apmācībām, sarunām un tīklošanām, tiks pilnveidoti pakalpojumi un aprīkojums biedrībā “Radošās idejas,” Balvu novada pašvaldībā, Balvu Centrālajā bibliotēkā, Dedoviču rajona Centrālajā bibliotēkā un tās filiālēs, kopā sešās iestādēs, kā arī veikta vienkāršota renovācija Balvu Centrālajā bibliotēkā (Latvijā) un kosmētiskais remonts Krasnije Gorku un Poselkovajas bibliotēkās (Krievijā), kopā trīs telpās.

Lai palīdzētu iekarot plašākus tirgus, projektā sniegs individuālu atbalstu 40 maziem uzņēmumiem Latvijā un Krievijā (kopā vairāk nekā 50 darbības). Uzņēmējiem sadarbībā ar profesionāļiem būs iespēja attīstīt vizuālo identitāti un dizainu, sagatavot mārketinga plānus, kā arī izgatavot fotogrāfijas vai video produktu vai pakalpojumu atpazīstamības veicināšanai. Vismaz desmit uzņēmumi varēs piedalīties starptautiskajā izstādē PSKOV-EXPO Pleskavā (Krievijā).

Projektā norisināsies divas mācību vizītes, kā arī augustā tiks organizēta vasaras skola bibliotēkām, pašvaldībām un nevalstiskajām organizācijām, kas strādā ar uzņēmējiem. Katrā valstī norisināsies četri pasākumi uzņēmējiem un plašākai publikai, rosinot uzsākt uzņēmējdarbību, kā arī tiks sagatavota rokasgrāmata par dažādu informācijas tehnoloģiju iespēju izmantošanu.

Projektā iesaistīti trīs asociētie partneri. Bauskas Centrālā bibliotēka dalīsies ar pieredzi biznesa bibliotēku tīkla izveidē Latvijā un Lietuvā, savukārt Dno un Porhovas rajonu bibliotēkas Krievijā pārņems labo praksi, lai pilnveidotu bibliotēku darbu uzņēmējdarbības veicināšanā.

Projekts sākās 2019. gada 31. maijā un tiek īstenots 24 mēnešus Latvijas–Krievijas pārrobežu sadarbības programmā 2014.–2020. gadam. Kopējais projekta budžets ir 250 000 eiro. Projekta līdzfinansējums no Latvijas–Krievijas pārrobežu sadarbības programmas 2014.–2020. gadam ir 225 000 eiro. Latvijas–Krievijas pārrobežu sadarbības programmu 2014.–2020. gadam līdzfinansē Eiropas Savienība, Latvijas Republika un Krievijas Federācija.

Sagatavojusi Iluta Mežule,

Balvu novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste