Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Babītes novadā piešķirts finansējums sešiem ģimenes, vides un izaugsmes projektiem

Babītes novada pašvaldība projektu konkursā "Ģimenei. Videi. Izaugsmei Babītes novadā’’ piešķīrusi finansējumu sešiem projektiem.

Lai dzīves vides kvalitātes uzlabošanā Babītes novadā iesaistītu nevalstiskās organizācijas, komercsabiedrības un fiziskas personas, kuras reģistrētas kā saimnieciskā darba veicēji, Babītes novada pašvaldība martā izsludināja projektu konkursu “Ģimenei. Videi. Izaugsmei Babītes novadā”, kura kopējais finansēšanas fonds ir 20 000 eiro (vienam projektam līdz 4000 eiro).

Pašvaldības finansējums tiek piešķirts projektiem, kuros paredzētas šādas iniciatīvas: teritorijas labiekārtošana un sabiedrisko aktivitāšu dažādošana, kultūras pasākumi un tradicionālo kultūras vērtību saglabāšana, veselīga dzīvesveida un sporta popularizēšana.

Šogad konkursā iesniegti 11 projektu pieteikumi. Izvērtējot to atbilstību konkursa nolikumam, finansējums piešķirts:

* Mārtiņam Mitenbergam projekta “Vēstures izziņas stends Babītes novadā Skārduciemā” īstenošanai. Projektā iecerēts uzstādīt informatīvu stendu par Skārduciema, Dumpju ciema un Vīkuļu ciema vēsturi un iedzīvotājiem;

* Latvijas Ornitoloģijas biedrībai projekta “Iepazīsti Babītes novada dabu! II” īstenošanai. Projekta laikā ik mēnesi, sākot ar šāgada jūniju, Babītes novadā tiks organizēti dažādi pasākumi: putnu klausīšanās vakars jūnijā, kukaiņu vērošanas ekskursija jūlijā, veloekskursija augustā, sēņu ekskursija septembrī, putnu barotavu darbnīca oktobrī, kā arī uzstādīs informatīvo stendu par putniem Babītes novadā rododendru selekcijas un izmēģinājumu audzētavā “Babīte”;

* biedrībai “Radošais laiks” projekta “Mākslas diena “Putni”” īstenošanai;

* Latvijas Kultūrvēsturiskās ainavas un vēsturiskās atmiņas izpētes un saglabāšanas biedrībai projekta ““Vārdu stāsti”, Babītes novada vietvārdu un nosaukumu izcelsme un vēsture”, kurā plānota izstāde, sarunu cikls un konkurss novada vispārizglītojošo skolu audzēkņiem;

* Mārtiņam Roķim projekta “Teritorijas labiekārtošana un aprīkošana bērnu, ģimeņu, novada iedzīvotāju labsajūtai un atpūtai brīvā dabā” īstenošanai;

* biedrībai “Mans ciemats” projekta “Mežāre ‒ draudzīgām ģimenēm!” realizēšanai.

Konkurss norisinās jau trešo gadu. Pērn konkursa ietvaros izskanējusi “Kokļu diena”, notikušas mākslas darbnīcas un izstādes, iepazīta Babītes novada daba kopā ar Latvijas Ornitoloģijas biedrību, realizēts projekts “Piņķu baznīcas attīstīšana par mūsdienīgu un sabiedrībai atvērtu novadpētniecības, izglītības un tūrisma objektu”, labiekārtots sporta laukums Laimdotas ielā Piņķos un Pūpes parka teritorija parka aizsardzībai.

Projektu īstenošanas vieta  – Babītes novada administratīvā teritorija, īstenošanas laiks – no 2019. gada 25. maija līdz 30. novembrim.

Finansējums par kopējo summu 15 238,24 eiro ieplānots Babītes novada pašvaldības 2019. gada pamatbudžeta izdevumu programmā "Dotācijas kultūrai”.

Sagatavojusi Māra Mičule,

Babītes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste