Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Tiks uzsākti apjomīgi remontdarbi Bauskas Valsts ģimnāzijā

Oktobra nogalē tiks uzsākti remontdarbi Bauskas Valsts ģimnāzijā.

Remontdarbi ir daļa no visaptveroša projekta "Uzlabot vispārējās izglītības iestāžu mācību vidi”. Šā projekta ietvaros jau īstenota Bauskas 2. vidussskolas stadiona rekonstrukcija un Bauskas Valsts ģimnāzijai atjaunots inventārs mācību priekšmetam "Sports” un uzstādīts āra vingrošanas komplekss.

Šajā projekta fāzē tiks modernizēta Bauskas Valsts ģimnāzija – nodrošināta skolas pilnīga pabeigtība klašu grupai no 7. līdz 12. klasei. Atjaunošanas un pārbūves laikā notiks ergonomiska apgaismojuma uzstādīšana, inženiertīklu un mācību telpu atjaunošana un ergonomiska iekārtojuma izveide, uzlabos informācijas un komunikāciju tehnoloģijas, ieviesīs jaunus risinājumus un veiks reģionālā metodiskā centra atjaunošanu un labiekārtošanu, paaugstinot centra darbības efektivitāti.

Būvdarbiem atbilstoši projekta iecerei jābūt pabeigtiem 2021. gada augustā. Būvdarbu veicējs atbilstoši iepirkuma procedūrai ir SIA "Kvintets M”, būvuzraudzību nodrošinās SIA "Būvētika”, autoruzraudzību – SIA "Lūsis V”. Kopējās remontdarbu izmaksas veido 1 743 093,40 eiro, no tām būvniecība – 1 451 192,42 eiro, būvuzraudzība – 19 602,00 eiro un autoruzraudzība – 2299,00 eiro.

Darbi ir tik apjomīgi, ka tos nav iespējams paveikt laikā, kad izglītības iestādē nenotiek mācību process. Ideāls risinājums šādos gadījumos būtu mācību procesa pārcelšana uz citām telpām, bet, tā kā šādas iespējas nav, nopietni domāts par to, lai remontdarbi iespējami mazāk traucētu izglītības iestādes ikdienas dzīves ritmam. Remontdarbus veiks atsevišķi no skolēniem norobežotās ēkas daļās. Būvniekiem ēkas daļas tiek nodotas pa posmiem. Remontdarbu laikā  būvniekiem tiek nodota viena kāpņu telpa, kas ārkārtas situācijās kalpos evakuācijas ceļam.

Būvdarbiem atvēlētā zona no pārējām telpām tiek norobežota ar pagaidu konstrukcijām, kas nepieļauj celtniecības putekļu, trokšņu izplatīšanos pārējā ēkas daļā, kā arī ierobežo izglītojamo iekļūšanu būvdarbu zonā. Būvdarbus, kas rada skaļus trokšņus (caurumu urbšana, kalšana u.c.) neveiks laikā no plkst. 8 līdz 14 (izņemot gadījumus, kad tas tiek saskaņots ar skolas vadību). Šie ierobežojumi neattiecas skolas brīvlaikiem.

Projekta "Uzlabot vispārējās izglītības iestāžu mācību vidi” tiek īstenots specifisko mērķu atbalsta programmā 8.1.2. "Uzlabot vispārējās izglītības iestāžu mācību vidi”. Kopējās projekta izmaksas ir 8 173 459,60 eiro. No šīs summas ārējais finansējums ERAF un valsts finansējums – veido 3 816 305,20 eiro, savukārt pašvaldības līdzfinansējums – 4 357 154,40 eiro. Vairāk nekā astoņus miljonus plānots apgūt laikā no 2018. līdz 2023. gadam.

Ieva Šomina,

Bauskas novada pašvaldības iestādes

"Bauskas novada administrācija”

Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja