Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Latvijas pašvaldības organizē Eiropas vietējās solidaritātes dienu aktivitātes

Četras Latvijas pašvaldības – Ādažu novada, Jūrmalas pilsētas, Pārgaujas novada un Preiļu novada pašvaldība – no 15. līdz 23. novembrim aktīvi iesaistās un organizē aktivitātes Eiropas vietējās solidaritātes dienās (EVSD). EVSD notiek jau ceturto reizi, iesaistot 35 pašvaldības no Albānijas, Beļģijas, Francijas, Itālijas, Latvijas, Nīderlandes un Spānijas. Šo dienu mērķis ir veicināt pašvaldību iesaisti globālās solidaritātes un ilgtspējīgas attīstības veicināšanā un atbalstīt Eiropas demokrātiskās vērtības – dažādību un solidaritāti. Kā teikts Eiropas vietējās solidaritātes dienu hartā, pašvaldībām Eiropā ir galvenā loma ilgtspējīgas vietējās attīstības veicināšanā gan lokālā, gan starptautiskā līmenī. Līdzīgi kā iepriekšējos gados, pašvaldības uzņem izpētes vizītēs viesus no sadarbības pašvaldībām Austrumu partnerības valstīs, organizē seminārus, bērnu zīmējumu konkursus, diskusijas un meistarklases.

Ādažu novada pašvaldība mācību vizītē uzņem Dušeti pašvaldības (Gruzija) pārstāvjus. Tāpat Ādažos notiek bērnu zīmējumu konkurss “Par Gruziju”. Jūrmalas pilsētas pašvaldība uzņem mācību vizītē Brovari pašvaldības (Ukraina) pārstāvjus un 20. novembrī organizē kopīgu sanāksmi gan pašvaldības darbiniekiem, gan biedrību pārstāvjiem par pilsētas attīstības jautājumiem saistībā ar iniciatīvas projektu īstenošanu un kultūras pasākumu organizēšanu. Pārgaujas novadā notiks bērnu zīmējumu konkurss “Moldova mūsu acīm”. Savukārt Preiļu novads uzņems Ņižinas pilsētas pašvaldības (Ukraina) pārstāvjus, EVSD informējot vietējos iedzīvotājus par Austrumu partnerības valsti Ukrainu un tā veicinot sabiedrības izpratni par attīstības sadarbības un attīstības izglītības jautājumiem. Preiļu novada dome EVSD ietvaros pirmo reizi organizējusi starptautisku Latvijas–Ukrainas radošo darbu konkursu “Roku rokā draugu lokā”, kurā piedalījušies gan Preiļu Mūzikas un mākslas skolas audzēkņi, gan Marijas Zankovetskas vārdā nosauktās Ņižinas kultūras un mākslas koledžas Mākslas skolas audzēkņi, no kuriem seši piedalīsies pasākumos Preiļos. Novadā arī notiks radošā meistarklase bērniem, jauniešiem un pedagogiem par tālāko sadarbību izglītības un radošo mākslu jomā, tā arī aktīvāk iesaistot bērnus un jauniešus attīstības sadarbībā.

Latvijas Pašvaldību savienība sadarbībā ar vairākām Latvijas pašvaldībām Eiropas vietējo solidaritātes dienu pasākumus īsteno jau ceturto gadu. EVSD tiek rīkotas projektā “Strādāt kopā iespēju sniegšanai vietējām un reģionālajām pašvaldībām attīstības veicināšanai ES partnervalstīs”. Eiropas vietējās solidaritātes dienu pasākumus finansiāli atbalsta Latvijas Republikas Ārlietu ministrija.