Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Konkurss “Labākais sociālais darbinieks Latvijā 2019”

Labklājības ministrija (LM) līdz 8. decembrim izsludinājusi pieteikumu iesniegšanu pretendentu izvirzīšanai konkursam “Labākais sociālais darbinieks Latvijā 2019”.

Konkursa mērķis ir apzināt sociālos darbiniekus Latvijā, kuri aktīvi un godprātīgi darbojas sociālā darba praksē (sociālajos dienestos, to struktūrvienībās, ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijās, nevalstiskajās organizācijās un citās sociālo pakalpojumu sniedzēju institūcijās, kā arī citās institūcijās, kur tiek nodrošināts sociālā darba pakalpojums) un sniedz profesionālu atbalstu iedzīvotājiem dažādu sociālo problēmu risināšanā un novēršanā, pagodināt visprofesionālākos un atsaucīgākos sociālos darbiniekus un popularizēt un veicināt sociālā darba attīstību, profesijas prestižu un labo praksi.

Pieteikumus pretendenta izvirzīšanai konkursa nominācijās tiek aicinātas iesniegt pašvaldības, valsts un pašvaldību iestādes, valsts un pašvaldību kapitālsabiedrības, komersanti, plānošanas reģioni, profesionālās organizācijas, biedrības un nodibinājumi.

Pretendentus var izvirzīt apbalvošanai šādās nominācijās:

“Labākais vadītājs sociālā darba jomā 2019” – pieteikuma anketa elektroniski aizpildāma šeit;

Labākais sociālais darbinieks 2019” – pieteikuma anketa elektroniski aizpildāma šeit;

“Gada notikums sociālajā darbā 2019” – pieteikuma anketa elektroniski aizpildāma šeit.

Nominācijā “Gada notikums sociālajā darbā 2019” pieteikumu par pasākumu, projektu un citu nozīmīgu notikumu var pieteikt arī tā īstenotājs.

Pēc iesniegto pieteikumu izvērtēšanas konkursa žūrijas komisijā Labklājības ministrijas tīmekļvietnē www.lm.gov.lv laikā no 2010. gada 2. līdz 31. janvārim tiks organizēts iedzīvotāju balsojums par pieciem labākajiem pretendentiem nominācijā “Labākais vadītājs sociālā darba jomā 2019”, nominācijā “Labākais sociālais darbinieks 2019” un nominācijā “Gada notikums sociālajā darbā 2019”.

Par katru pretendentu žūrijas komisijas balsojums nominācijās “Labākais vadītājs sociālā darba jomā 2019”, “Labākais sociālais darbinieks 2019” un “Gada notikums sociālajā darbā 2019” veidos 50% no kopējā punktu skaita un iedzīvotāju balsojums – otrus 50% no kopējā punktu skaita. Konkursa balvu saņems viens uzvarētājs ar visaugstāko punktu skaitu katrā no nominācijām.

Papildus ir izveidota nominācija “Žūrijas speciālā balva sociālajā darbā 2019”, kurai pretendentus, kas snieguši būtisku ieguldījumu sociālā darba attīstībā Latvijā, izvirzīs un novērtēs konkursa žūrijas komisijas locekļi.

Konkursu LM īsteno sadarbībā ar Sociālo darbinieku biedrību, Latvijas Pašvaldību savienību, Latvijas Pašvaldību sociālo dienestu vadītāju apvienību un Latvijas Profesionālo sociālā darba speciālistu asociāciju, kuru pārstāvji strādās žūrijā, lai vērtētu iesniegtās anketas un piešķirtu atbilstošus titulus. Konkursa uzvarētāju apbalvošana tiks organizēta 2020. gada martā.

Sagatavojis Egils Zariņš,

Labklājības ministrijas Komunikācijas nodaļas

sabiedrisko attiecību speciālists

Konkursa nolikums
Anketa "Labākais vadītājs sociālā darba jomā 2019"
Anketa "Labākais sociālais darbinieks 2019"
Anketa "Gada notikums sociālajā darbā 2019"