Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Valmierā šuj ligzdiņas cietušajiem dzīvniekiem Austrālijā

15. janvārī Valmieras Viestura vidusskolas 4. a klases meitenes mājturības stundu aizvadīja Valmieras jaunatnes centrā (VJC) “Vinda”, kur kopā ar VJC “Vinda” pulciņa “Rotaļlietu stāsts” vadītāju Vinetu Mūzi un savu audzinātāju Ilzi Miglavu gatavoja auduma ligzdiņas Austrālijas krūmu ugunsgrēkos cietušajiem dzīvniekiem.

“Pirms vairākām nedēļām šī briesmīgā ziņa, ka krūmu ugunsgrēki Austrālijā ir sasnieguši vēl nebijušus apmērus, cieš cilvēki un dzīvnieki, satricināja pasauli. Aktīvi sekoju līdzi medijos un sociālajos tīklos Austrālijā notiekošajam, līdz pamanīju facebook.com izveidotu domubiedru grupu “Rokdarbnieku palīdzība Austrālijai” un nospriedu, ka ir jārīkojas. Iepazinos ar dzīvniekiem vajadzīgo un kopā ar meitas klasi izlēmām veidot auduma ligzdiņas, vienlaikus pārrunājot traģisko situāciju Austrālijā un vienojoties, ka šis ir labs veids, kā varam palīdzēt Austrālijas krūmu ugunsgrēkos cietušajiem –  bez mājām un reizēm arī bez vecāku gādības palikušajiem dzīvniekiem,” pārdomās dalās Vineta Mūze.

Ligzdiņu iekšpusē ir izņemams kokvilnas audums, lai to varētu izmazgāt un izmantot atkārtoti, bet ārpuse ir no adījuma siltuma saglabāšanai. “Kopīgiem spēkiem radītas vairāk nekā 20 auduma ligzdiņas. Pateicos VJC “Vinda” par telpām un audumu, kā arī audzinātājai Ilzei Miglavai par atbalstu un 4. a klases čaklajām meitenēm. Īpašu pārsteigumu sagādāja klases audzēknes vecmāmiņa, sarūpējot pusdienas. Šis bija komandas darbs,” secina Vineta.

Pašlaik top vēstule, ko pievienot sūtījumam, ar meiteņu pārdomām un gūto pieredzi, radot auduma ligzdiņas, turklāt daļai šī bija pirmā iepazīšanās ar šujmašīnu. Savukārt rīt auduma ligzdiņas tiks nogādātas Rīgā, lai tās pievienotu citu Latvijas rokdarbnieku veikumam un 20. janvārī kopīgi izsūtītu uz Austrāliju. Vineta apsver, ka varētu šo iniciatīvu turpināt, ja tiks gatavots vēl kāds kopīgs rokdarbu sūtījums, lai palīdzētu Austrālijas ugunsgrēkos cietušajiem.

Savukārt 17. janvārī no plkst. 16 līdz 18 VJC “Vinda” ikviens interesents tiek aicināts kopā ar skolotāju Zinu Irbi uzšūt sedziņu, maisiņu dzīvniekiem, kuru atlabšanai ir nepieciešama cilvēku palīdzība, piedaloties akcijā “Palīdzība Austrālijas dzīvniekiem un putniem”.

Iniciatīvu “Rokdarbnieku palīdzība Austrālijai” atbalsta arī veikals “Elīze”, ziedojot materiālus – dzijas un audumu – dažādu nepieciešamo darinājumu veidošanai Austrālijas mežu ugunsgrēkos cietušajiem dzīvniekiem.

Sagatavojusi Liene Pinne,

Valmieras pilsētas pašvaldības

Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas

sabiedrisko attiecību speciāliste