Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Pēc vērienīgas rekonstrukcijas atklāta Striķu sākumskolas ēka

Saldus novadā 23. janvārī pēc vērienīgiem pārbūves darbiem svinīgi tika atklāta Striķu sākumskolas rekonstruētā ēka. Atklāšanas lenti grieza Saldus novada domes priekšsēdētājs Māris Zusts, Striķu sākumskolas direktore Daina Zandberga un SIA “AZ–Inter” pārstāvis Vilnis Jaunpaulis.

Saldus novada domes priekšsēdētājs Māris Zusts: “Šodien mēs esam ļoti skaistā mirklī, kad svinīgi griežam atklāšanas lenti, apskatot un pieņemot to, kas izdarīts – ir rekonstruēta un labiekārtota viena no mūsu novada izglītības iestādēm, kur bērni apgūst mācības pēc Montesori metodes. Nekas nav skaistāks kā bērniem sakārtota un skaista vide, kas dod daudz skaistu, gaišu domu un arī mācību process kļūst patīkamāks, kā arī nākotnē šis būs ļoti labs pavērsiens Striķu skolas tālākajā attīstībā.”

Domes vadītājs teica lielu paldies projekta komandai un būvniekiem par ieguldīto darbu, kā arī vēlēja, lai bērniem gaišs prāts, silta skola un mīļas skolotājas.

Skolas direktore Daina Zandberga teica pateicības vārdus ikvienam, kas pielika roku, lai projekts tiktu īstenots, pasniedzot vietējā mākslinieka gleznas ar Striķu skolu.

Striķu sākumskolas pārbūves darbi ilga no 2018. gada 6. augusta līdz 2019. gada 13. novembrim, kad Būvniecības valsts kontroles birojs pieņēma ēku ekspluatācijā. Būvdarbus veica SIA “AZ–Inter”,  būvuzraudzību – SIA “Firma L4”, bet autoruzraudzību nodrošināja SIA “BM–projekts”.

Striķu sākumskolā notikuši vērienīgi ēkas pārbūves darbi: veikta esošo ēkas pamatu hidroizolācija, fasādes siltināšana un atjaunošana, jumta seguma nomaiņa, visu esošo inženierkomunikāciju pārbūve un jaunas ventilācijas sistēmas izbūve, atsevišķu klašu telpu apvienošana, jauna apgaismojuma izbūve, ārējo tīklu pievadu izbūve, telpu atjaunošana, ugunsdzēsības dīķa izbūve un apkārtnes labiekārtošana. Lai mācību procesu padarītu interaktīvāku un inovatīvāku, skolā ir uzstādīta/iegādāta IT tehnika, iegādātas jaunas, ergonomiskas mēbeles. Katlumājā uzstādīts jauns granulu apkures katls, kā arī veikti apkārtnes labiekārtošanas darbi.

Būvniecības izmaksas: 1 501 557,18 eiro (bez PVN). Katlumājas inženierkomunikāciju pārbūves un jauna katla uzstādīšanas izmaksas: 74340,62 eiro (bez PVN).

Projekts “Saldus novada pašvaldības vispārējo izglītības iestāžu  mācību vides uzlabošana” (nr. 8.1.2.0/17/I/027) veikts, pateicoties Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) investīcijām.

Sagatavojusi Zane Šteina,

Saldus novada pašvaldības

sabiedrisko attiecību speciāliste