Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Zemgales Attīstības padomē jauna informācija un jaunas zināšanas

Zemgales Attīstības padomes ikmēneša sēde 18. februārī notika Jēkabpils novadā, trīs izcilu Latvijas dižgaru – Jāņa Akuratera, Aleksandra Grīna un Raiņa dzimtajā novadā.

Pašvaldību vadītāji iepazinās ar novada, kurā mīt 4478 iedzīvotāji, saimnieciskās dzīves, izglītības, kultūras un sociālā darba aktualitātēm. No pašvaldības izpilddirektores Guntas Dimitrijevas prezentācijas politiķi uzzināja, ka novada budžetā ieņēmumi nedaudz pārsniedz sešus miljonus eiro, ka novadā ir četras vispārizglītojošās skolas – Ābeļu, Dignājas un Rubeņu pamatskola un Zasas vidusskola, ka izglītības darbiniekiem rasta iespēja bez maksas apmeklēt trīs veidu profesionālās pilnveides kursus, ko pedagogi labprāt izmanto, ka novadā izveidota un sekmīgi darbojas Kultūras pārvalde, kas ir netipiski lauku pašvaldībām, ka novadā ir trīs brīvdabas estrādes, darbojas 41 amatierkolektīvs, kultūras dzīvi bagātina amatniecības centrs “Rūme” un Sēlijas prasmju muzejs Zasā. Tāpat prezentācijā par Jēkabpils novadu bija iekļauta informācija par pašvaldības personāla vadību un darba efektivitātes sekmēšanu, iekšējo komunikāciju, interesanti fakti par sociālo darbu, realizētajiem un īstenošanas stadijā esošajiem projektiem, kā arī sabiedrības līdzdalību un atbalstu iedzīvotāju grupām.

Zemgales plānošanas reģiona (ZPR) Attīstības padomes dalībnieki veldzējās novada kultūrvēsturiskā mantojuma avotos, aplūkoja Jāņa Akuratera daiļrades taku Ābeļos, apmeklēja Aleksandra Grīna piemiņas vietu Kalna pagasta Doktorātā, uzzināja par pašvaldības nodomiem labiekārtot rakstnieka un valstsvīra Aleksandra Grīna parku Kalna pagastā, jo šogad – augusta nogalē atzīmējama viņa 125. dzimšanas diena.

Sēdes lietišķajā daļā par jaunākajām kadastra un zemesgrāmatu procedūrām un būvju reģistrācijas nosacījumiem Attīstības padomes dalībnieki iztaujāja Valsts zemes dienesta Kadastra departamenta daļas vadītāju Dainu Ūdri un viņas speciālistu komandu, atbalstīja ZPR vēlmi piedalīties divos jaunos starptautiskos projektu konkursos, kas vērsti uz videi draudzīga zaļā sabiedriskā transporta pakalpojumu plānošanu, ieviešanu un popularizēšanu, kā arī uz kultūras tūrisma attīstības stratēģijas izstrādi reģionā. Vēl Padome nolēma sniegt finansiālu atbalstu Zemgales skolēnu zinātniski pētniecisko darbu konferences norisei, kas notiks jau pavisam drīz – 28. februārī LLU Jelgavā. Savukārt Jelgavas pašvaldības iestādes “Kultūra” pārstāvji Guna Trukšāne un Ivars Pirvics klātesošos iepazīstināja ar 5. un 6. jūnijā gaidāmo Zemgales kultūrvēsturiskā novada deju svētku “Dievs. Daba. Darbs” norises plānu.

Nākamo – marta sēdi ZPR Attīstības padome nolēma rīkot Pļaviņu novadā.

Sagatavojis Juris Kālis,

ZPR sabiedrisko attiecību speciālists