Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Ķekavā turpinās divu daudzdzīvokļu māju siltināšana

Piesaistot Eiropas Savienības (ES) finansējumu ēku energoefektivitātes uzlabošanā, šobrīd turpinās siltināšana divām daudzdzīvokļu dzīvojamajām mājām Ķekavā – Nākotnes ielā 8 un Rīgas ielā 36 3. korpusam. Būvdarbus plānots pabeigt šā gada beigās.

Kā informē SIA “Ķekavas nami”, 12 dzīvokļu ēkai Rīgas ielā energoefektivitātes uzlabošanas darbu kopējās izmaksas plānotas vairāk nekā 222 000 eiro apmērā, no tām gandrīz 100 000 eiro sedz ES un 15 200 eiro – Ķekavas novada pašvaldība. Savukārt mājas Nākotnes ielā 8, kur atrodas 30 dzīvokļi, siltināšanas projekta plānotās kopējās izmaksas  lēšamas ap 497 000 eiro, no tām vairāk nekā 248 000  eiro – ES un 15 200 eiro  – pašvaldības līdzfinansējums.

Darbu gaitā tiek veikta ēkas fasāžu, gala sienu, jumta un pagrabstāva siltināšana, jumta pārseguma atjaunošana, daļēja logu nomaiņa dzīvokļos, ārdurvju nomaiņa kāpņu telpās, apkures un karstā ūdens cauruļu nomaiņa pagrabstāvā, ēkas ventilācijas sistēmas sakārtošana, apkures sildķermeņu pieslēgumu pārbūve dzīvokļos, kā arī daļēja sildķermeņu nomaiņa dzīvokļos.

Kvalitatīvi siltinātai daudzdzīvokļu mājai uz pusi samazinās apkures izmaksas, ir ievērojami uzlabots ēkas vizuālais izskats un mikroklimats ēkas telpās un būtiski palielinās dzīvokļu vērtība.

Līdz šim Ķekavā ir nosiltinātas piecas daudzdzīvokļu mājas – Gaismas ielā 19 (3. un 7. korpuss), Nākotnes ielā 12 un 14, kā arī Rīgas ielā 36 (2. korpuss). Šo ēku energoefektivitātē ieguldīti gandrīz 2 milj. eiro, no kuriem 753 000 eiro ir ES līdzfinansējums, bet no pašvaldības budžeta atvēlēti vairāk nekā 77 000 eiro.

Atbilstoši SIA “Ķekavas nami” teiktajam pašvaldības uzņēmums šobrīd ir iesniedzis siltināšanas projektu pieteikumus vēl četrām daudzdzīvokļu mājām (trīs Ķekavā un viena Valdlaučos), lai saskaņotu energoefektivitātes būvdarbu iepirkuma procedūras dokumentus ar valsts attīstības finanšu institūciju “Altum”, kas nodrošina projekta konsultatīvo vadību, īstenošanas kontroli un līdzfinansējuma (granta) izmaksu veikšanu.

Tāpat vēl trīs daudzdzīvokļu māju iedzīvotāji (Ķekavā, Gaismas ielā 19, korpusi nr. 6, 13 un 15) ir atbalstījuši energoefektivitātes procesa uzsākšanu. Līdz ar to notiek tehniskās dokumentācijas sagatavošana, lai startētu uz ES finansējumu ēku siltināšanai nākamajā plānošanas periodā.

Arī SIA “Baložu komunālā saimniecība” informē, ka šobrīd tiek izvēlēts projektētājs energoefektivitātes uzlabošanai daudzdzīvokļu mājām Baložos – Medema ielā 7, Rīgas ielā 2 un Smilšu ielā 3. Mājas tiek gatavotas nākamajam plānošanas periodam, kad būs pieejami līdzekļi ēku siltināšanai.

Atgādinām, ka daudzdzīvokļu mājas siltināšanai ir jāpiekrīt vairāk nekā 50% daudzdzīvokļu mājas dzīvokļu īpašnieku, tad šis lēmums ir saistošs visiem dzīvokļu īpašniekiem.

Sagatavojusi Vineta Vītoliņa,

Ķekavas novada pašvaldības

sabiedrisko attiecību vadītāja