Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Lielā Latvijas sēņu grāmata sāk ceļu pie lasītājiem

Aprīlī pie lasītājiem nonāks "Lielā Latvijas sēņu grāmata”, kuras autores ir Latvijas Dabas muzeja mikoloģes Inita Dāniele un Diāna Meiere. Grāmatnīcās grāmata būs pieejama pēc 12. aprīļa, bet labāk izmantojiet grāmatnīcu piedāvātās iespējas un iegādājieties grāmatu interneta veikalos!

Latvijas Dabas muzeja un "Karšu izdevniecības Jāņa sēta” izdotā grāmata ir vērienīgākais izdevums par sēnēm latviešu valodā. Grāmatā ietverts vairāk nekā 730 sēņu sugu aprakstu ar fotogrāfijām, kā arī īsi aplūkota sēņu vieta dabā, to uzbūve, ekoloģija, izmantošana un skaidroti sēņu aprakstos lietotie termini. Materiāls būs noderīgs plašam lasītāju lokam – gan tiem, kuru nodarbošanās saistīta ar dabas daudzveidības izpēti (biologi, mežinieki), gan arī dabas vērotājiem, fotogrāfiem un, protams, sēņotājiem.

Grāmata pieejama "Karšu izdevniecības Jāņa sēta” interneta veikalā www.kartes.lv un pēc 12. aprīļa būs atrodama arī citu grāmatnīcu interneta veikalos.

Aicinām izvērtēt nepieciešamību atrasties sabiedriskās vietās un atgādinām, ka gan iekštelpās, gan ārpus telpām jāseko valdības noteiktajiem ierobežojumiem, lai mazinātu riskus Covid-19 tālākai izplatībai Latvijas iedzīvotāju vidū – jāievēro 2 m distance un aizliegts pulcēties kopā vairāk nekā diviem cilvēkiem, ja tiem nav kopīga mājsaimniecība, izņēmums ir vecāki un to nepilngadīgi bērni.

Sagatavojušas

Polīna Šķiņķe

Latvijas Dabas muzeja

Komunikācijas nodaļa

Agnese Kuzmina

SIA "Karšu izdevniecība Jāņa sēta"

projektu vadītāja