Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Izsludināts 2020. gada LIFE programmas uzsaukums

2. aprīlī Eiropas Komisija (EK) izsludinājusi pieteikšanos LIFE programmas projektu konkursam Vides un Klimata apakšprogrammās.

Ņemot vērā globālo situāciju cīņā ar Covid-19, EASME (Eiropas Mazo un vidējo uzņēmumu izpildaģentūra) 2020. gada konkursā ieviesusi vairākas būtiskas izmaiņas, tomēr pēc iespējas saglabājot līdzšinējās procedūras, lai atvieglotu projektu sagatavotāju darbu pašreizējos ārkārtas apstākļos.

Galvenās izmaiņas šāgada konkursā:

* visi iesniegšanas termiņi tiek pagarināti par vienu mēnesi;

* papildus pašreizējām iespējām konsultēties ar LIFE Atbalsta vienību projektu pieteicējiem būs pieejamas konsultācijas ar EASME pārstāvjiem;

* privātām organizācijām un uzņēmumiem vairs nav pienākums izsludināt atklātus konkursus līgumiem, kuru summa pārsniedz 135 000 eiro;

* tiek atļauti nelieli granti trešajām personām, kas piedalās projektu īstenošanā.

EK savā paziņojumā uzsver, ka tiks īpaši novērtēti projekti, kuri papildus saviem tiešajiem mērķiem varētu sniegt ieguldījumu arī kopējā ES noturībā pret līdzīgām krīzēm nākotnē, palīdzētu nostiprināt sabiedrības veselību un veicinātu uzņēmēju spēju attīstīties un pielāgoties mainīgiem apstākļiem. EK norāda: lai gan programmas primārie mērķi – vides un klimata aizsardzība – joprojām ir prioritātes, katram projektam ir iespēja savā veidā piedalīties kopīgajā darbā.

Tiek apsvērtas vēl citas izmaiņas, kas varētu atvieglot projektu iesniegšanu, tāpēc projektu rakstītājiem ieteicams rūpīgi sekot līdzi jaunumiem gan Eiropas Komisijas, gan LIFE Atbalsta vienības vietnēs.

Tomēr galvenās ar uzsaukumu saistītās lietas paliek nemainīgas:

* Vides apakšprogrammā tiek izmantota divpakāpju pieteikšanās sistēma: līdz jūlija vidum iesniedzama aptuveni 10 lapas gara projekta koncepcija, kurā aprakstīta vides problēma, projekta mērķi, būtiskākās darbības un rezultāti, un labāko koncepciju autori tiks aicināti iesniegt pilno projektu pieteikumu līdz 2021. gada februārim;

* Klimata apakšprogrammā tiek saglabāta pieteikšanās ar pilnu projekta iesniegumu, kas jāiesniedz līdz 2020. gada 6. oktobrim.

Gan pilno projektu, gan koncepciju iesniegšana notiek elektroniski, izmantojot sistēmu eProposal.

Projektu un koncepciju pieteikšanas termiņi EK:

Prioritārā joma

Koncepciju iesniegšanas termiņš

Pilnā pieteikuma iesniegšanas termiņš

Rezultāti

Klimats

Koncepcija nav jāiesniedz

6. oktobris, 2020

Jūnijs, 2021

Vide un resursefektivitāte

14. jūlijs, 2020

Februāris, 2021

Jūnijs, 2021

Daba un bioloģiskā daudzveidība

16. jūlijs, 2020

Februāris, 2021

Jūnijs, 2021

Vides pārvaldība un informācija

16. jūlijs, 2020

Februāris, 2021

Jūnijs, 2021

Vairāk informācijas vietnē www.lifeprogramma.lv, sadaļā “Projektu pieteicējiem”, vai pie LIFE Atbalsta vienības speciālistiem: https://lifeprogramma.lv/lv/kontakti.

CAP LIFE LAT komanda