Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Ķekavas novada Baložos un Daugmalē izbūvēs apgaismojumu gājēju pārējām

Turpinot  darbu pie apgaismojuma izbūves divām gājēju pārejām Baložos un gājēju pārejas pārbūves Daugmalē, Ķekavas novada pašvaldība slēgs sadarbības līgumu ar VAS “Latvijas Valsts ceļi”, lai varētu spert nākamos soļus un šogad uzsāktu būvdarbus.

Kā informē Attīstības un būvniecības pārvalde, uzklausot iedzīvotāju priekšlikumus pašvaldības budžeta domnīcās un elektroniski iesniegtajās idejās, pašvaldība strādā pie gājēju pāreju apgaismojuma izbūves Baložos, Rīgas ielā 4 un 14, kas atrodas uz  valsts vietējā autoceļa V3 Rāmava–Baloži. Savukārt otrs plānotais darbs ir pārbūvēt esošo gājēju pāreju Daugmalē valsts autoceļa P85 Rīgas HES–Jaunjelgava un Ciemata ceļa, Kompleksa ceļa krustojumā, līdz ar to nodrošinot gan vides pieejamību, gan speciālo gājēju pāreju apgaismojumu. Pārbūves darbu laikā tiks izbūvēta arī jauna ietve no gājēju pārejas līdz autobusu pieturai un Ciemata ceļam, kā arī autobusa pieturai uzstādīs nojumi.

Ķekavas novada pašvaldība abos gadījumos ir saņēmusi tehniskos noteikumus no “Latvijas Valsts ceļiem”, kas paredz arī nepieciešamību noslēgt sadarbības līgumu par gājēju pārejas izbūvi un uzturēšanu, kā arī ceļa zemes nodalījuma joslas bezatlīdzības lietošanu.

Gājēju pārejas apgaismojuma izveidei Baložos un gājēju pārejas pārbūvei Daugmalē Ķekavas novada pašvaldība šogad budžetā ir atvēlējusi ap 40 000 eiro.

Gājēju un satiksmes drošības uzlabošana, kā arī ceļu un ielu apgaismojuma sakārtošana  ir viena no pašvaldības darbības prioritātēm, tāpēc pēdējos gados it īpaši tiek pievērsta uzmanība ielu un gājēju pāreju apgaismojumam – gan apgaismojuma modernizācijai uz LED lampām, gan jauna apgaismojuma izbūvei.

Ķekavas novada pašvaldība, piemēram, izbūvējusi LED apgaismojumu gājēju pārejai Krustkalnos uz autoceļa A7 pie RIMI A7 un Zālītes ielā posmā no Mežmalas ielas līdz Kartupeļu ielai; autobusu pieturvietās "Alejas” un "Vimbas” pie valsts autoceļa A7; Meistaru ielā Valdlaučos un Zvejnieku ielā Vimbukrogā. Tāpat izbūvēta gājēju ietve un ielu apgaismojums Odukalnā, izbūvēts jauns apgaismojums Ķekavas centrā, Gaismas ielā 19, stāvlaukuma un tā piegulošo ielu rekonstrukcijas ietvaros, kā arī Daugmales pagastā Dzintaros uzstādīts videi draudzīgs apgaismojums, kas darbojas uz vēja un saules enerģiju. Piešķirot līdzfinansējumu NVO projektiem, izveidots apgaismojums Lāču ielā Baložos.

Sagatavojusi Vineta Vītoliņa,

Ķekavas novada pašvaldības

Sabiedrisko attiecību vadītāja