Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Kuldīgas novada Rendā iztīrīts Centra dīķis un labiekārtota tā teritorija

Kuldīgas novada Rendas pagastā oktobra beigās veica Centra dīķa tīrīšanu, bet šajā pavasarī norisinājās dīķa teritorijas labiekārtošana.

Projektu īstenoja ar Eiropas Savienības Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai atbalstu Latvijas Lauku attīstības programmas 2014.–2020. gadam apakšpasākuma 19.2 “Darbību īstenošana saskaņā ar sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģiju” aktivitātē 19.2.2 “Vietas potenciālās attīstības iniciatīvas”.

Rudenī ar ekskavatoru tika izņemtas niedres un apaugums, padziļināts dīķis un atjaunotas tā robežkontūras. Pavasarī labiekārtoja dīķa teritoriju – izbruģēja celiņu, izvietoja četrus soliņus, vietu velosipēdu novietošanai, kā arī uzstādīja divus puķu podus. Rendas pagasta pārvaldes vadītāja Kristīne Kuzmina norāda, ka tuvāko nedēļu laikā turpināsies labiekārtošanas darbi, lai dīķa teritorija būtu iedzīvotājiem vēl patīkamāka.

Kopējais projekta finansējums ir gandrīz 38 tūkstoši eiro. 33 tūkstošus eiro nodrošināja Eiropas Savienība, bet pieci tūkstoši eiro bija pašvaldības līdzfinansējums.

Sagatavojis Kārlis Komarovskis,

Kuldīgas novada pašvaldības

sabiedrisko attiecību speciālists